12 - 14 nov. 2024

Framtidstro och nysatsningar hos Hillerstorpsföretaget

Framtidstro och nysatsningar hos Hillerstorpsföretaget
Skandinaviens ledande hjultillverkare Swede-Wheel investerar stort med tillbygge, nyanställningar och marknadssatsningar i Europa. I en välbesökt monter på Elmia Subcontractor 2023 möter man både kunder och framtidens kompetens.

Att de senaste siffrorna från underleverantörsbarometern skulle visa på ett nattsvart läge för industrin är så långt ifrån Swede-Wheels verklighet som man kan komma.

– Vi gjorde all time high förra månaden, det är väl det jag kan säga.

Andreas Stillman, försäljningschef Swede-Wheel AB, förklarar vidare:

– Visst ser vi att det är lite svårare att få prognoser från våra kunder, men så såg det ut även förra året och vi landade ändå på ett bra resultat. 2024 kanske blir ett mellanår, men vi håller inte igen, vi är ett familjeägt företag som satsar och som gör det med stabilitet. 

Expanderar på den europeiska marknaden

Satsningarna innefattar bland annat ett tillbygge på 4 000 kvadratmeter som ska stå klart nästa år. Systerföretaget Hilfa ska flytta in med sin produktion vilket innebär att man utökar med en helt ny produktionshall. 

– Vi satsar också på att växa i Europa och medverkar på en stor mässa i Tyskland i mars. Mellan 2020 och 2022 växte vi från drygt 100 miljoner till 180 miljoner och vi tänker inte sluta här, vi vill verkligen fortsätta. Så det är långt ifrån nattsvart, säger Andreas Stillman.

Mässan ett forum för kompetensförsörjning

Växtkraften och tron på framtiden visar sig också i nyanställningar. I december förstärks säljteamet med två personer och man söker just nu efter tillskott av produktutvecklare. Därför är det samlade besöket i montern av en stor grupp internationella studenter mer än välkommet. 

Har Elmia Subcontractor också blivit ett forum för er kompetensförsörjning? 

– Definitivt. Vi får många studenter på besök i vår monter och många aha-upplevelser när vi förklarar att vi jobbar med både plåt och plast, att vi gör allt i huset från grunden, att vi jobbar med konstruktion, produktutveckling och automation. Det är jätteviktigt för oss att fortsätta växa med rätt kompetens och vi får bra feedback på att vi visar upp oss på det här sättet, säger Andreas. 

Genererar leads - varje gång 

Att finnas med som utställare på Elmia Subcontractor är också viktigt för att skapa affärer. I vanlig ordning har Swede-Wheel, som delar monter med systerföretaget Hilfa, visat flera produktnyheter.  

– Varje år brukar vi få in många leads från både nya och befintliga kunder. Vi har alltid mer att göra efter mässan. Vi gör också kundevenemang på kvällarna och vi skapar viktiga samarbeten i anslutning till mässan med exempelvis Almi och Högskolan i Jönköping. Och det ger väldigt bra resultat, säger Andreas Stillman. 

Bildtext: Swede-Wheels monter har varit välbesökt under hela Elmia Subcontractor, konstaterar en nöjd Andreas Stillman, försäljningschef Swede-Wheel AB.