12 - 14 nov. 2024

Case: Stilride SUS1 –The future of bikes

Den Sverigebaserade startupen Stilride är banbrytande för industriell origami – en revolutionerande formningsprocedur för plåt som använder vikningsteknik likt origami, laserskärning och industriell robotik. På Tech Arena visas den innovativa elektriska scootern SUS1 tillverkad i rostfritt stål, men som tack vare sin formgivning ändå är en lättviktare.

I samarbete med PLM Group och Dassault Systèmes använder Stilride SOLIDWORKS 3D CAD kopplad till 3DEXPERIENCE Platform för att designa produkter för personlig mobilitet med minimalt miljöavtryck. Allt genom en flexibel och hållbar produktionsteknik kallad industriell origami – en säker, åtråvärd och hållbar produktions- och transportplattform. 

"Stilride grundades för att skapa mer ovanliga typer transportlösningar: Okonventionellt tillverkade, personliga elektromobilitetslösningar med minimala miljöavtryck", säger grundaren Tue Beijer och medgrundaren Jonas Nyvang. 

"Vi tror starkt på elektrifieringen av den personliga mobiliteten och ser behovet av en ny typ av pendlingsfordon i mellanklassen gjorda i harmoni med naturen", säger grundaren Tue Beijer. 

STILRIDE SUS1 är en elektrisk skoter med innovativa tekniska funktioner, hållbara och effektiva batterier och en klassledande elektronisk motor, designad för att ta glada pendlare från punkt A till punkt B i harmoni med naturen. Du tittar på framtiden för fordon. 

Läs mer här.

/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2022/tech-arena/stilride/stilride1.jpg
/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2022/tech-arena/stilride/stilride2.jpg
/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2022/tech-arena/stilride/stilride3.jpg