12 - 14 nov. 2024

”Vi vill visa upp oss under vårt nya namn”

”Vi vill visa upp oss under vårt nya namn”
Nytt namn och en ny era – men med samma långa erfarenhet inom stålbranschen. På Elmia Subcontractor kommer Sandvik Materials Technology att synas under det nya namnet Alleima. Med sig har företaget bland annat en helt ny stålsort som tidigare har saknats på marknaden.

Det är nya tider för Sandvik Materials Technology sedan Sandviks aktieägare i april tog ett historiskt beslut. Beslutet innebar att det tidigare affärsområdet skulle ombildas till ett eget företag och nu är det dags att iklä sig den nya kostymen.

  – Vi är i en stor förändring av vårt bolag. Sandvik Materials Technology kommer att byta namn till Alleima och i och med det även bli helt frånkopplad från Sandvik. Verksamheten kommer i grunden se lika ut men från och med 31 augusti under nytt namn, säger Erik Bäck, säljchef i Norden för Sandvik Materials Technology/Alleima.

 

Varför väljer ni att ställa ut på Elmia Subcontractor 2022?

  – Valet att ställa ut på Elmia Subcontractor 2022 var lätt. Vi behöver synas på en bred front och vi vill få möjlighet att visa upp oss under vårt nya namn. Samtidigt får vi möjlighet att träffa en stor publik och berätta om förändringen.

  – Syftet är att synas och få tillfälle att berätta för så många som möjligt att vi har ett nytt namn, Alleima, men fortsatt mer än 160 år erfarenhet av stålbranschen, vilket vi tar med oss in i vår nya era. 

 

Vad visar ni för nyheter under Elmia Subcontractor?

  – Vi kommer lägga stor vikt i vårt nya namn men även prata stål och produktsortiment. Vi har dessutom nyligen lanserat en helt ny stålsort, Sanicro® 35, som vi mer en gärna berättar om. Det är en stålsort som vi sett saknats på marknaden och fyller ett gap mellan rostfria stål och högnickellegeringar. Självklart kommer vi även fokusera kring hållbarhet och vad vi gör för att producera ett så grönt stål som möjligt.

 

Vad kommer ert budskap vara under Elmia Subcontractor?

– Alleima samt vår syn på hållbarhet och hur vi kan bidra med att driva stålbranschen mot ett mer hållbarhetstänk.

 

FAKTA

Ort: Sandviken.

Grundat: 1862.

Verksamhet: Sandvik Materials Technology/Alleima är en världsledande tillverkare av sömlösa rör i rostfritt stål, nickellegeringar, titan, zirkonium och andra avancerade material. Företaget har cirka 5 500 anställda globalt varav runt 3 000 i Sverige. Stålverk i Sandviken och produktionsanläggningar i Europa, Asien och Nordamerika.

/contentassets/e6c2a40c432248f2ac81f9c3c200c68e/erik_1920x1080_sandvik.jpg
/contentassets/e6c2a40c432248f2ac81f9c3c200c68e/sanicro35-_stal_1920x1080.jpg
/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2022/artiklar/sandvik_logga_1920x1080.jpg