12 - 14 nov. 2024

Teambuilding gav extra bonus under mässan

Teambuilding gav extra bonus under mässan
Fristad Plast ställde inte bara ut på Elmia Subcontractor 2022 – de tog med sig hela företaget till mässan för att låta alla anställda uppleva vad som händer när industrins experter samlas.

– Vi vill att våra anställda ska känna sig delaktiga och få insyn i vad som händer utanför fabrikens väggar, förklarar Johanna Forsström.

Natanael Forsström fortsätter:

– Många känner ju bara företaget inifrån, här kan man få se det från ett utifrånperspektiv.

Johanna flikar in:

– Dessutom är många av våra leverantörer här och det är kul för våra anställda att få se personerna bakom produkterna vi beställer.

 

Bygger ny tillverkningsenhet i Fristad

Johanna och Natanael är tredje generationen Forsström i familjeföretaget Fristad Plast. Kärnverksamheten handlar om formsprutning där gemensamma insatser att ta företaget framåt har skapat rejäl tillväxt sedan starten 1967 – och dessutom gjorde 2021 till ett rekordår.

– Just nu bygger vi vår andra tillverkningsenhet i Fristad och utökar med 4000 kvm, så vi satsar och ser ljust på framtiden, säger Johanna.

 

Produktionsanpassning och kostnadsreduktion

Även om produktionen är kärnan så är det arbetet runt omkring en produkt som man verkligen brinner för, menar Natanael:

– Det som händer före själva formsprutningen – det är där vi vill vara med så tidigt som möjligt i processen för produktionsanpassning och kostnadsreduktion så att kunden får bästa möjliga produkt.

 

Eget sortiment av livräddningsutrustning

Vid sidan av formsprutningen har Fristad Plast också ett brett sortiment av egna produkter inom livräddningsutrustning. Den mest välkända är kanske den röd-vita livbojen som ses vid alla offentliga badplatser.

– Men vi utvecklar all form av vattennära livräddningsutrustning, som stegar och andra hjälpmedel för att ta sig ur vattnet, säger Natanael.

Att synas på Elmia Subcontractor är ett viktigt sätt för Fristad Plast att bygga relationer med kunder och för första gången blev mässan även ett sätt att stärka delaktigheten och bygga gemenskap mellan de anställda.

– Vi avslutade mässan med att gå ut och bowla tillsammans, berättar Johanna Forsström.

 

 

/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2022/artiklar/fristad_personal.jpg
/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2022/artiklar/fristad_monter.jpg