12 - 14 nov. 2024

Rätt teknik för rätt tillfälle- möt årets andra ambassadör Prototal

Taggar:
prototal elmia elmiasubcontractor prototyper 3D printning
Rätt teknik för rätt tillfälle- möt årets andra ambassadör Prototal
Prototal tillverkar morgondagens produkter med rätt teknik för rätt tillfälle och alltid nära kunden. Elmia Subcontractors ambassadör 2021 är stolta över att vara en viktig del i sina kunders framgång och satsar på att ligga i framkant genom investering i teknik och genom förvärv.

– Vi är ett företag som vill stärka våra kunders konkurrenskraft genom att korta deras ”time to market” och att öka flexibiliteten i leveranskedjan, säger Jan Löfving, CEO Prototal.

För att lyfta fram den tillverkande industrin i Sverige och de skickliga underleverantörerna, utser Elmia Subcontractor varje år ett antal ambassadörer. I år är Prototal ett av de företag som stolt representerar mässan och branschen.

Prototal är det största och mest specialiserade företaget i Skandinavien som erbjuder 3d-printning, vakuumgjutning och formsprutning. Ingen annan kan erbjuda den teknikbredd som de besitter. Därmed kan de hantera många typer av utmaningar och behov som kunden har, utan att vara beroende av en viss typ av material eller volym.

– Vi har stor påverkan i våra kunders framgång, genom att vi både tillverkar prototyper och serietillverkar våra kunders produkter, berättar Jan.

Helt digital tillverkning

Tack vare en helt digital tillverkning med 3D-printning, utan några verktyg, så kan Prototal tillverka detaljer först när de behövs, helt enligt kundens behov. Det lager man har är den digitala filen som utgör tillverkningsunderlag, sedan tillverkas den när det behövs och detta sänker kundernas lagerhållningskostnader och miljöpåverkan.

– Vi tillverkar mot de faktiska behoven och detta sker nära kunden. Vi kan vara med både i högvolym som lågvolymsproduktioner tack vare att vi har olika metoder och ett digitalt flöde av tillverknings-underlag och ordrar, säger Jan.

Kan starta varje ny order redan samma dag

Prototal jobbar med en styrd process där olika steg kontrolleras och verifieras så att en korrekt produkt tas fram. Detta tillsammans med kvalitetscertifikat gör att de får tillverka olika typer av produkter.

– Genom att vi tillverkar våra egna aluminiumverktyg för formsprutningen och detaljerna får vi också kontroll på hela processen och tar ett helhetsansvar för processen mot kund, säger Jan Löfving.

För mer information: www.prototal.se

Ett längre reportage om Prototal finns här.

/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2021/ambassadorer/jan_fabrik1.jpg
/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2021/ambassadorer/prototal5.jpg
/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2021/ambassadorer/prototal2.jpg