12 - 14 nov. 2024

Hydraulcylindertillverkarna Melin & Carlsson och Tubex i samverkan på Elmia Subcontractor

Hydraulcylindertillverkarna Melin & Carlsson och Tubex i samverkan på Elmia Subcontractor
Efter en lång tid av inställda mässor och uteslutande digitala möten finns återigen möjligheten att träffa kunder, leverantörer och kollegor i branschen på gemensamma plattformar.

Två företag som tagit fasta på detta är hydraulcylindertillverkarna Melin & Carlsson Hydraulic AB och Tubex AB med verksamheter i Tranås och Borås.

För knappt ett år sedan stod det klart att Melin & Carlsson förvärvar Tubex och tillsammans skapar en bred bas inom produktsegmentet hydraulcylindrar.

  • Trots att verksamheterna fortsatt drivs i två separata bolag så ser vi en hel del bra synergieffekter med förvärvet. För oss känns det naturligt och riktigt roligt att kunna göra mässor och andra aktiviteter i gemensam regi, säger Ulf Krause marknadsansvarig på Melin & Carlsson.

Digitala möten har blivit en ny vardag för de flesta företag vilket gynnar både miljö och effektivitet i arbetet, men trots detta ser man ett fortsatt behov av personliga möten.

  • Det är jättekul att dels få möjligheten att träffa våra befintliga kunder på mässan som vi inte träffat på länge, men också att äntligen kunna träffa de nya kunder som gett oss förtroende att leverera produkter sedan pandemins början är väldigt välkommet.

Vi har flertalet nya kunder som vi under lång tid bara haft möjligheten att träffa digitalt, tillägger David Brickarp, Teknisk säljare på Tubex.

Tillsammans är idag Melin & Carlsson och Tubex bland de största tillverkarna av hydraulcylindrar i Sverige.
Årligen tillverkas runt 70.000 hydraulcylindrar i verksamheternas tre produktionsanläggningar.

För den som vill prata hydraulcylindrar är det därför högst lägligt att besöka monter B02:101 på Elmia Subcontractor.