12 - 14 nov. 2024

Näringsministern deltar på Elmia Subcontractor Connect 2020

Näringsministern deltar på Elmia Subcontractor Connect 2020
Lyssna till branschens tyngsta namn och ta del av de mest aktuella ämnena när framtiden för svensk tillverkningsindustri diskuteras på Elmia Subcontractor Connect. Följ programmet online den 10–13 november för att höra hur läget är just nu och vad vi kan förvänta oss framöver.

Elmia Subcontractor Connect innebär nya möjligheter att knyta kontakter i en tid när möjligheterna att träffas fysiskt är begränsade. Under fyra dagar arrangeras en digital matchmaking mellan leverantörer och inköpare, samtidigt som ett program online tar tempen på tillverkningsindustrin i Sverige.

Högintressanta gäster från industrin, näringslivet och politiken gästar programmet för att dela med sig av sina tankar och visioner. Lyssna bland annat till näringsminister Ibrahim Baylan som ger syn på framtidens tillverkningsindustri i Sverige.

­– Jag ser väldigt många företag som har funderat på hur de ska starta i gång igen. Ska vi göra som förr eller ska vi göra något mer hållbart och därmed också mer konkurrenskraftigt? Det gör mig stolt som näringsminister att vi har den typen av industri. Vi jobbar tillsammans och när vi väl är igenom den här krisen, för igenom kommer vi, finns det möjligheter, om vi är på tårna, att komma ut starkare än vad vi var när vi gick in i 2020, säger han.

Även Centerns partiledare Annie Lööf, energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman samt Lars Hjälmered, energi- och näringspolitisk talesperson för Moderaterna deltar i programmet.

Röster från politiken varvas med nya kunskaper och nya insikter direkt från tillverkningsindustrin. Till exempel diskuterar Sinf, Svensk industriförening, de senaste resultatet från Underleverantörsbarometern och Exportkartläggningen medan FKG, Fordonskomponentgruppen, tar tempen på fordonsindustrins framtid.

 

Fullständigt program finns på elmia.se/subcontractor och uppdateras kontinuerligt.