12 - 14 nov. 2024

Mötet på mässgolvet gav nya affärer

Mötet på mässgolvet gav nya affärer
Ett spontant möte på förra årets Elmia Subcontractor gav ringar på vattnet. AQ Group inleder samarbete med en helt ny kund och har redan kommit flera steg på vägen.

– Vi knöt kontakten förra året när det här företaget var ute och letade efter nya leverantörer. Sedan tog de kontakt med oss igen för några veckor sedan och gjorde ett fysiskt besök hos oss, berättar Tobias Carlsson, key account manager, AQ Group.

Företaget hade gjort en offertrunda och AQ:s erbjudande visade sig vara intressant.

– Så vi är i förfrågningsstadiet nu men är redan upplagda som deras leverantör, även om vi ännu inte vet exakt hur vårt samarbete kommer att se ut, berättar Tobias Carlsson.

Affären i fråga handlar dock om tillverkning av komponenter till maskiner som i sin tur används för verktygsproduktion, ett uppdrag som landar inom AQ:s affärsområde sheet metal.

Mässan en viktig plats för nykundsbearbetning

Nykundsbearbetning kan göras på olika sätt, men mässformatet är definitivt en viktig del, menar Tobias.

– Det handlar om tid och tajming. Vissa år får vi flera leads, andra år är det färre, men när vi tittar tillbaka så ser vi ofta att den första kontakten vi hade med en ny kund var på mässan, säger Tobias.

Årets första mässdag på Elmia Subcontractor var över förväntan, konstaterar Tobias, med flera intressanta möten.

– Och det är alltid kul att träffa befintliga kunder eftersom man sällan hinner besöka varandra i vardagen. Den sociala faktorn ska inte underskattas, säger Tobias.

Globalt bolag med huvudkontor i Västerås

På Elmia Subcontractor ställer hela AQ-gruppen ut tillsammans med sitt breda kunderbjudande som totalt omfattar sju affärsområden med allt ifrån tunnplåtsbearbetning och formsprutning av plast till kablage, transformatorer och induktiva komponenter.

– AQ-gruppen består totalt av ett 40-tal bolag och 7000 anställda globalt i 15 länder – och huvudkontoret ligger i Västerås, berättar Tobias.

Bildtext: ”Många gånger ser vi att första kontakten med en ny kund var på mässan”, säger Tobias Carlsson, key account manager, AQ Enclosure Systems AB.