12 - 14 nov. 2024

Målet på Elmia Subcontractor är brand recognition

Målet på Elmia Subcontractor är brand recognition
Med stark dominans på den finska marknaden inom industriförsörjning har ETRA valt att expandera västerut. Och Elmia Subcontractor 2023 är den självklara platsen för dem att plantera varumärket ETRA i Sverige.

– Vi kommer bokstavligt talat att hänga oss om halsen på mässbesökarna, säger vd Krister Nyman, sedan det står klart att ETRA fått möjlighet att köpa exponering på nyckelbanden till entrébiljetten.

Förra året firade moderbolaget, finska Etola Group 90-årsjubileum. Specialiserade inom industriprodukter och tjänster har de under lång tid haft en marknadsledande position i Finland. För några år sedan valde man att expandera ETRA i Baltikum.

– Och sedan maj 2021 har svenska ETRA varit i gång operativt på samma bas som i Finland, det vill säga personlig kundservice med möjlighet till digital säkring av försörjningskedjorna, säger Krister Nyman.

 

Tar ägarskap för kundens behov

Sortimentet av industriförnödenheter är gigantiskt med över 300 000 unika artikelnummer.

– Det som gör oss unika är att varje kund får en egen kontaktperson och det märker vi att våra kunder uppskattar. Att någon tar ägarskap för mig och mina behov – det är vad ETRA lägger i begreppet personlig service, säger Krister Nyman.

För att kunna erbjuda den personliga kundkontakten har ETRA valt att automatisera logistikflödet, allt från automatiska uppkopplade beställningsfunktioner, varuplock och pack till fakturering och uppföljning.

– Leveranserna blir mer effektiva vilket gör att vi kan lägga mer resurser på den personliga kundkontakten, förklarar Krister Nyman.

 

Mervärdestjänster kompletterar affären

Det som kanske sticker ut minst lika mycket i ETRAs koncept är att man inte stannar vid industriförnödenheter. Företaget har också ett brett tjänsteutbud där kunden kan välja olika grad av automatisering inom lagerpåfyllning, insortering och inventering. Till tjänsteutbudet hör även möjligheten att beställa rena produktionstjänster inom olika tillverkningsområden.   

– Vi kan också utföra kvalitetssäkring, pack- och logistiktjänster för kunds räkning. Men det här är mervärdestjänster som kompletterar grunden i affären som är produktförsörjningen, säger Krister Nyman.

 

Självklart val att synas på Elmia Subcontractor

Valet att finnas med på Elmia Subcontractor och därigenom nå ut till svenska och skandinaviska underleverantörer var självklart, menar Krister Nyman.

– I finska Tammerfors finns ett liknande format av underleverantörsmässa och det är ett format som ETRA tror starkt på och som man alltid har prioriterat, säger Krister.

Redan innan den svenska etableringen ställde finska ETRA ut på Elmia Subcontractor, och fortsättningen som utställare blev naturlig efter bildandet av ETRA Sverige 2021.

– Då upplevdes vi fortfarande som nya på den svenska marknaden och fick jobba för att dra in folk i vår monter. På Elmia Subcontractor förra året var vi mer kända i branschen. Helt plötsligt vände det, mässbesökarna sökte upp oss aktivt och det blev en riktig boost för alla oss som stod i montern, säger Krister.

Nu ser man fram emot Elmia Subcontractor 2023.

– Målet är brand recognition. Redan nu har vi en stor pipeline med inkommande kunder och på mässan i höst ska vi en gång för alla plantera varumärket ETRA i Sverige.

 

Fakta

Etola Gruppen är en finsk företagsgrupp som sysselsätter närmare 1550 personer och som äger varumärket ETRA.

ETRA Sverige grundades 2021 under namnet Etola AB med huvudkontor i Skövde samt logistikcenter även i Norrköping och Linköping.

ETRA är specialiserade inom teknisk försäljning och erbjuder ett omfattande sortiment av industriprodukter och olika produktions- och logistiktjänster.

/contentassets/779d8e4fcc744a899ed460107465dc54/plastproduktion_1920x1080.jpg
/contentassets/779d8e4fcc744a899ed460107465dc54/container_1920x1080.jpg
/contentassets/779d8e4fcc744a899ed460107465dc54/skyddprodukter_1920x1080.jpg