12 - 14 nov. 2024

Hallå där Liljas Plast!

Hallå där Liljas Plast!
Vi har ställt några snabba frågor till Frida Granstrand, marknadsansvarig för Liljas Plast Group, som är underleverantörer inom formsprutning, silikon och gummi.

Berätta lite kort om ert företag och vad ni gör.
– Vi är en grupp av totalt fem bolag. Det som gör oss unika på marknaden är att vi har många olika ben att stå på eftersom vi bland annat vänder oss mot rymdindustrin, bilindustrin och högteknologisk plasttillverkning – men vem som helst kan vara kund. Det är bredden som gör oss unika!

Vilka är era kunders primära utmaningar (och hur ni har lösningen på detta)?
 – Vi har mycket fokus idag kring hållbarhet. Vår ambition är att vara med i ett tidigt skede för att utforma designen för bästa hållbara produkt för kunden.

Vad är ert huvudsakliga syfte med att delta på Elmia Subcontractor i år?
– För oss är mässan en unik mötesplats för hela Sveriges industri. Det är viktigt för oss att få träffa både nya och gamla kunder. Vi upplever att mässan förstärker vår marknadsföring under året, och efter pandemin är det extra viktigt för oss att få träffa våra kunder fysiskt. Just det fysiska mötet är viktigare än någonsin för oss.

Hur ser ni på möjligheterna att skapa nya affärsrelationer och stärka befintliga nätverk under mässan?
– Mässan ger oss enorma möjligheter eftersom vi har möjlighet att träffa alltifrån de som arbetar med produktutveckling, våra redan befintliga kunder och framtidens arbetskraft och kollegor som finns i studenter från högskolan. Eftersom Gnosjöregionen där vi har vår verksamhet är väldigt expansiv är kompetensförsörjningen superviktig! Personligen anser jag även att det är viktigt för hela industrin att politiker är på plats här på mässan.

Finns det specifika branschkollegor eller partners ni ser fram emot att träffa?
– Vi jobbar nära alla våra leverantörer och har fokus på produktutveckling. Det var många som bytte roller och arbetsplatser under pandemin, därför är det viktigt för oss att få träffa de personerna i deras nya roller på Elmia Subcontractor. Vi stärker upp banden med både nya och befintliga leverantörer.

Vad kan besökaren förvänta sig vid ett besök hos er?
– I år har vi fokus på produktnyheter och material. Besökarna har även möjlighet att möta representanter från alla våra bolag.

Hur har den senaste teknologiska utvecklingen påverkat er bransch, och hur integrerar ni dessa teknologier i era produkter eller tjänster?
– Den teknologiska utvecklingen har påverkat hela vår verksamhet. Digitalisering jobbar vi stenhårt med i alla roller. Främst trycker vi på detta i produktionen där alla maskiner idag är uppkopplade dygnet runt för att vi ska ha full kontroll på vår verksamhet.

Vilka åtgärder tar ert företag för att minska er miljöpåverkan och främja hållbara affärsprinciper?
– Samverkan med kunder och leverantörer är a och o. Det är tillsammans vi kan minska miljöpåverkan på bästa sätt.