12 - 14 nov. 2024

Lesjöfors ser fram emot effektiviseringen

Lesjöfors ser fram emot effektiviseringen
2021 hade Lesjöfors ett fantastiskt år med både resultat och omsättning på högre nivåer än någonsin tidigare, ett rekordår helt enkelt. I november kunde Lesjöfors möta sina kunder fysiskt igen på Elmia Subcontractor och enligt Henrik Berner var detta den bästa mässan på 10 år.

Tillbaka till Europeisk sourcing

Just 2021 års mässa blev nog lite kulmen av hela pandemin med de insikter som det förde med sig och jag skulle nog kunna säga att det var den bästa mässan på 10 år för oss. Insikterna att allt kanske inte ska köpas från Sydostasien i framtiden, gjorde att många av våra kunder som lämnat oss just för Sydostasien nu ville tillbaka till en europeisk sourcing. Detta med alla fördelar det för med sig såsom närhet, frakttider, affärskultur, stabilitet i fokus. Då tappar den lilla prisskillnaden i totalkostnad som det var tidigare, vilket var som ett mantra, sin dragningskraft. Vi tror att insikterna om regional sourcing hos den breda massan av företag är kvar för att stanna en lång tid framöver, i varje fall till det blir ”mode” igen att bara fokusera på kortsiktiga vinster.

Elmia Subcontractor 2021 höll en riktigt hög kvalitet. Vi kom därifrån med flera intressanta leads, varav flera av dessa har nu blivit till prospects. Att folk längtat efter att åter kunna mötas fysiskt var tydligt, lite som ”kor på grönbete”.

Vi har offererat flera intressanta förfrågningar som vi fick i samband med mässan. I vår bransch brukar det dock ta lite tid att komma till avslut, då vår typ av artiklar kräver en del djupgående diskussioner med kunder så det är fullt naturligt när vi har med kvalificerade tekniskt krävande kunder.

 

Ytterligare satsningar på Elmia Subcontractor 2022 

Att mässan nu blir tre dagar, tror vi i Lesjöforsgruppen är bra av flera anledningar. Dels skärper det till dem som tänker att man inte hinner idag, men imorgon, och när det är ett ”imorgon” mindre, och att man i förhand ser behovet av att åka men att det rinner ut i sanden i stället gör att man verkligen försöker få till ett besök. Allt kommer att kännas mer effektivt för besökare och utställare under mässan, man vet att man behöver besöka mässan och planeringen kommer att bli bättre. Vi ser fram emot denna förändring! Lesjöforsgruppen kommer att satsa ytterligare på denna mötesplats i denna nystart det faktiskt också blir, anledningen är enkel – syns man på Elmia Subcontractor så ger det fler affärer och intressanta möten!!

 

Trender 2022

En av de tydligaste trender vi ser framåt är den digitala transformation som håller på att ske kring sälj- och produktionsprocesser. Pandemin har verkligen snabbat på den digitala utvecklingen, men i möten med nya kunder är mässorna och det personliga mötet oslagbara. Den digitala transformationen i produktionsprocesserna kräver även mer ingående säljdata för att komma in rätt i hela leveranscykeln.