12 - 14 nov. 2024

Elmia Subcontractor lyfter tillverkningsindustrin

Elmia Subcontractor lyfter tillverkningsindustrin
Svensk tillverkningsindustri är livsviktig. Det har aldrig varit så tydligt som under Corona-pandemin. Effekterna är tydliga och utmaningarna är nya och många – men även möjligheterna.
Den digitala mötesplatsen Elmia Subcontractor Connect 2020 lanseras på samma datum som den fysiska mässan skulle ha genomförts, 10 – 13 november.

Elmia Subcontractor Connect 2020 ger leverantörerinköpare och andra aktörer inom tillverkningsindustrin möjlighet att knyta kontakterbygga framtida affärer och utbyta erfarenheter i en tid då möjligheterna att träffas fysiskt är begränsade 
Digital matchmaking i kombination med ett onlineprogram skapar därmed en plattform för utveckling inom tillverkningsindustrin även 2020. 

– Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas. Därför är vi glada över att trots allt kunna erbjuda den här möjligheten, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor. 

Ämnen som kommer att tas upp i programmet är bland annat svensk tillverkningsindustris påverkan av Coronakrisen och vägen framåt, hållbarhet och digitalisering. Några av deltagarna i agendan är beslutsfattande politikerledande branschaktörer som FKG, Sinf och Almi. 

2020 utvecklar vi den matchmaking som varit en del på mässgolvet sedan 15 år tillbaka i samarbete med Enterprise Europe Network (EEN)EEN bidrar till utvecklingen med kompetens, erfarenhet och kontaktskapande såväl nationellt som internationellt. 

– Tillsammans med Elmia skapar vi ett brett nätverk i hela världen. Baserat på vad företag söker eller erbjuder hjälper vi till att hitta matchande affärspartners. Vi märker redan nu att intresset är stort och när vi kör eventet digitalt förväntar vi oss en bredare bas av företag från fler länder än tidigare, säger Malin Jönsson, projektledare EEN. 

En av Elmia Subcontractors etablerade utställare Prototal, ser matchmakingen som ett bra komplement till företagets affärsutveckling. 
 Vi ser det som en självklarhet att vara med i årets digitala satsning från Elmia Subcontractor. Möjligheten att kunna delta i matchmaking inte bara som leverantör utan även som inköpare ger oss förutsättningar att hitta ingångar till nya kunder och nya leverantörer, säger Jonas Sandwall, Marknadschef på Prototal. 

Sinf deltar och bidrar som vanligt med färsk data och analysmaterial till programmet. 
– Årets digitala Subcontractor är ett utmärkt sätt för företag att knyta utländska kontakter och etablera nya samarbeten där avstånden normalt utmanar. I den tid vi befinner oss är det viktigare än någonsin att hitta nya lösningar för att snabbare lyfta verksamheten in i den digitala tidensäger Sanna Arnfjorden WadströmVD Sinf. 
 

För mer information: 

Helena Åhs, Mässansvarig Elmia Subcontractor 
helena.ahs@elmia.se, +46 36 15 23 10 

Malin Jönsson, Projektledare Enterprise Europe Network 
malin.jonsson@almi.se, + 46 36 30 65 09 

Jonas Sandwall, Marknadschef Prototal 
jonas.sandwall@prototal.se, + 46 36 38 72 41 

Sanna Arnfjorden Wadström, VD Sinf - Svensk Industriförening 
sanna@sinf.se, +46 8 440 11 90 

 

Elmia Subcontractor har arrangerats på Elmia sedan 1975 med runt 1 200 utställare från 30 länder och generar årligen affärer för flera miljarder kronor. 

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.