12 - 14 nov. 2024

Elmia Subcontractor är vårt sätt att nå längre ut

Elmia Subcontractor är vårt sätt att nå längre ut
Ny stor vattenskärmaskin, fördubblad kraft i verkstaden och större lokaler. AddCut växer så det knakar och nu vill företaget nå ut till kunder i hela Sverige. En del i satsningen är att ställa ut på Elmia Subcontractor 2022 – för första gången i företagets historia.

Alexander Sköld och Jonas Sjödell tog över AddCut 2018 och därefter har det hänt en hel del i företaget. Så pass mycket att de nu satsar mot större volymer och letar kunder från hela Sverige, ja till och med från hela Skandinavien. För att lyckas med detta har AddCut valt att ställa ut på Elmia Subcontractor för första gången sedan företaget grundades 2005.

  – Nu vill vi åt de stora volymerna och de kunderna tror vi att vi kan få träffa på Elmia Subcontractor. Vi vet sällan vem som blir vår nästa kund, det enda vi vet är att de små jobben kan bli stora efterhand. Vi stänger inga dörrar, säger Alexander Sköld.

  En viktig del i satsningen är den nya vattenskärmaskinen som har ett skärbord på 3,2 x 7,7 meter och kan bearbeta fyra plåtar samtidigt. Maskinen är utrustad med två skärzoner vilket gör att det går att plundra/ladda samtidigt som maskinen skär. Utöver detta har AddCut investerat i flera nya bearbetningsmaskiner som har fördubblat kapaciteten i verkstaden.

  – Det är inom vattenskärning som vi vill växa och det var också därför som vi investerade i den nya maskinen som är anpassad för just det, säger Jonas Sjödell.

   

Varför föll valet på Elmia Subcontractor?

  – Jag har hört från andra företag att det har gett bra resultat för dem och därför bestämde vi oss för att testa i år. Vi klarar inte av att nå ut till hela Sverige och Skandinavien på egen hand, Elmia Subcontractor är vårt sätt att nå längre ut. Det är ju en känd mässa med många inköpare, vi har ju själva varit besökare där och träffat många i branschen, säger Jonas Sjödell.

 

Vad har ni för målsättningen med er debut på Elmia Subcontractor?

  – Vi vill få många leads så vi har potentiella kunder att bearbeta när vi kommer hem. Det som är bra med mässan är att man får ett ansikte på kunden vilket gör det mycket enklare att sedan gå vidare. Nu testar vi detta och får vi bra respons kan det mycket väl bli så att vi kör vidare flera år i rad, säger Alexander Sköld.

 

Vad blir ert fokus under Elmia Subcontractor?

  – Vi kommer att visa produkter i flera olika material som är vattenskurna. Fördelen med vattenskärning är att det går att köra i princip alla material. Det material som vi kör allra mest är aluminium eftersom det är svårt att laserskära. Det vi tycker är viktigt att få fram är att vi kan skära allt från det mjukaste materialet till det hårdaste. Dessutom är det ingen värmepåverkan. Processen är miljövänlig tack vare att vi bara använder vatten och sand, sanden återvinner vi, säger Alexander Sköld.

 

FAKTA

AddCut

Ort: Smålandsstenar.

Grundat: 2005.

Verksamhet: AddCut är specialister på vattenskärning och arbetar i praktiskt taget alla material så som aluminium, rostfritt, stål, plaster och gummi. Utöver vattenskärning har AddCut har även en verkstad med flera bearbetningsmaskiner för att kunna erbjuda kunden en helhetslösning.