12 - 14 nov. 2024

Digital matchmaking var självklart för Digital Mechanics

Digital matchmaking var självklart för Digital Mechanics
En digital matchmaking. Kan det vara något? För Digital Mechanics fanns det inget att diskutera, självklart skulle de vara med på Elmia Subcontractor Connect.
– När den här möjligheten kom var ingen gladare än vi, säger Andreas Södergren, säljare på Digital Mechanics.

Digital Mechanics är erfarna deltagare på matchmakingen under Elmia Subcontractor. Två gånger på plats i Jönköping och så nu i november digitalt på Elmia Subcontractor Connect. Anledningen till att de återkommer? Svaret är enkelt – det är möten som ger resultat.

– Alla möten har varit affärsmässiga med en agenda framåt. Sen betyder inte det att det automatiskt blir affär, men det finns en plan utlagd utifrån våra möten, säger Andreas Södergren och tillägger:

– Några kontakter har stuckit ut positivt och där har vi redan bokat in nästa affärsmöte. Inga affärer är färdiga utan det är en lång process.

Digital Mechanics är specialiserade på allt inom protyp- och kortserietillverkning med fokus på 3D-printning. En teknik som utvecklas snabbt och som börjar närma sig effektiv serietillverkning.

­– Det är fortfarande roligt att prata om 3D. Det är en ung produktionsteknik och det finns ett stort intresse att prata om den. I dag är det ändå ganska enkelt att ha en printer hemma eller på företaget vilket ökar intresset. Men utvecklingen kanske inte riktigt har varit framme vid serieprodukten, men det trycker vi på att den är nu, säger Andreas Södergren.

Fördelen med digitala möten är just att snabbt kunna trycka på det viktiga. Effektivt, snabb introduktion och väldigt fokuserat. Så sammanfattar Andreas Södergren de 15-talet möten han hade under de fyra dagarna.

– Vi hade bra och öppnande möten där båda parter önskade att gå vidare. Det fungerar utmärkt att köra det digitalt och jag tror att det är här för att stanna. Det är både bekvämt och ger resultat. De möten som vi hade var väldigt fokuserade och styrde till affären, säger han.

Visst, digitala möten ger inte samma möjlighet till spontana träffar som en fysisk mässa gör. Där lyfter Andreas Södergren Elmia Subcontractor och berättar att det varje gång blir några inofficiella möten som inte har bokats i förväg.

– Det var en icke-fråga för oss att vara med i år. Elmia Subcontractor är Sveriges största mässa för företag som vårt.

 

/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2020/nyheter/header_milling.png
/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2020/nyheter/montering.jpg
/globalassets/bilder/massor/subcontractor/2020/nyheter/helikopter-kamera.jpg