12 - 14 nov. 2024

3 snabba med Damaskus Maskinskydd

3 snabba med Damaskus Maskinskydd
Damaskus Maskinskydd tillverkar och tillhandahåller mekaniska skyddskomponenter för maskiner och applikationer verksamma i tillverkningsindustrin. Deras främsta produkttyper är bälgar, teleskopskydd, avstrykare, gejderskydd samt formgjutna detaljer i gummi och polyuretan. Peter Almqvist, CEO svarar på 3 snabba frågor kring framtiden.
  1. Hur ser ni som underleverantör, på 2021 och framtiden för svensk tillverkningsindustri?

Förra året var vi drabbade av pandemin likt alla andra, men vi har ändå klarat oss förhållandevis bra. Vi hade en rejäl dipp under våren, men efter sommaren har vi taktat upp till samma nivå som föregående år. Samtidigt märker vi att det finns ett uppdämt behov ute bland våra kunder, men pga den osäkerhet som fortfarande råder kring pandemin så är många fortsatt återhållsamma. Min tro och förhoppning är att det blir en ”proppen-ur” reaktion på marknaden när pandemin väl lagt sig, eller när vaccinationen är genomförd. Ju tidigare desto bättre så klart, men troligen efter semesterperioden 2021.

En mer omfattande framtidsspaning är att svensk tillverkningsindustri alltmer kommer att ställa om mot den elektrifiering som råder inom fordonsindustrin, där framförallt Volvo och Scania är motorerna i svensk industri. Det, samt fortsatt hög nivå av automation kommer vara huvudfokus för svensk tillverkningsindustri under en lång tid framöver.   

  1. Vilka är era satsningar för 2021?

För att öka våran närvaro i södra Sverige så har vi precis anställt en ny säljare som är stationerad några mil söder om Jönköping. Än så länge går det inte att göra kundbesök pga pandemin, men mycket går att hantera via telefon, epost och Teams. Sen vill vi ju så klart träffa våra IRL och det hoppas vi kunna göra så snart som möjligt.

Vidare utökar vi vårt produktsortiment med ”Kompensatorer”. Det är en naturlig förlängning av vår största produktgrupp ”Bälgar och Damasker” då kompensatorn är en typ av bälg, men som klarar av höga tryck och stora flöden.

Under 2021 kommer vi också att lansera en uppgradering av vår ”Bälgkonfigurator”. Där besökare på vår hemsida kan skriva in de mått som önskas på bälgen och direkt få ut en CAD-ritning på densamma, och därmed på ett snabbt och enkelt sätt föra in bälgen direkt i sin egna applikation. Bälgkonfiguratorn fungerar redan idag, men nya features kommer att presenteras under året.

  1. Vilka förväntningar har ni på årets Elmia Subcontractor?

Förväntningarna är ganska så stora då 2020 blev inställt och många är nog rejält taggade på att både ställa ut på mässan likväl som att besöka den.

Vi vill ju träffa alla våra kunder som brukar besöka mässan, likväl flera utställare som också är kunder till oss. Men vi ser också fram emot alla möjligheter som en mässa erbjuder med nya kontakter och potentiella affärsmöjligheter.

Vi ses i november!

 

Avstrykare TRAUB
Bälgar, klossar och stång
Bälgar