12 - 14 nov. 2024

”Det är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommer”

”Det är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommer”
Månadens utställare: Boxholms Profil

Affär direkt i montern. Med leverans inom bara någon månad. Jodå, för Boxholms Profil blev Elmia Subcontractor 2021 en riktig supermässa med flera nya kunder. Vi har tagit pulsen på Tommy Nilsson, teknik- och marknadsansvarig, som lyfter fördelen med det personliga mötet under Elmia Subcontractor.

Varför ställer ni ut på Elmia Subcontractor 2022?

  – Det är vår marknadskanal; vi är Elmia Subcontractor. Det är vår mässa och det är hit som våra kunder i Sverige kommer. Det är bara på Elmia Subcontractor som vi går ut brett och säger: ”Här är vi!” Vi träffar alltid någon på mässan som vi inte känner sedan tidigare och det är precis de besökarna som alla utställare vill åt på en mässa.

  – Sedan tycker jag det är bra att Elmia Subcontractor från och med i år är under tre dagar. Det är mycket bättre än fyra dagar eftersom mässan blir mer koncentrerad med fullt ös alla dagar. Det tror jag är ett väldigt bra drag.

 

Hur var Elmia Subcontractor 2021 för er?

  – Det var ett ovanligt bra år. Förra året hade företaget en tillväxt på 125 procent vilket är mer än en fördubbling. En del av det är resultatet av allt jobb som vi har lagt ner på Elmia Subcontractor under åren. Vi träffar nya kunder varje år och bara en ny kund betalar mässan för oss.

  – Det som var ovanligt 2021 var att vi hade ett par snabba affärer, varav en som faktiskt blev mer eller mindre färdig på mässan. Jag vet faktiskt inte om det har hänt oss tidigare, det är mer vanligt att det tar en–två år från första kontakten. Den kunden kunde vi leverera till inom fyra månader från mässan, vilket var häftigt. Utöver det jobbar vi med ytterligare ett par ordrar som resultat från mässan och har fortsatt kontakt med några besökare.

 

Vad är det bästa med att ställa ut på en mässa som Elmia Subcontractor?

  – Jag tror på det personliga mötet och har varit med som utställare på Elmia Subcontractor sedan slutet av 1980-talet – och bara missat ett enda tillfälle. Den digitala världen är praktisk, men den kan inte ersätta det personliga mötet helt och hållet. Det är både trevligt och nödvändigt att träffas och det vore synd för framtida generationer om allt är digitalt.

 

Vad har ni på gång till Elmia Subcontractor 2022?

  – Vi börjar alltid planeringen tidigt och har redan nu en idé om hur upplägget ska vara. Vi investerar hårt – 38 miljoner är en stor investering för ett företag som omsätter 210 miljoner – och kommer att visa vad investeringarna ska användas till. Vi bygger ut för att kunna öka vår kapacitet, så vi kan fortsätta vara bra på att hålla leveranstiderna. Nu ligger det på 98 procent och vi jobbar på att det ska bli ännu bättre.

 

Hur når ni nya kunder på Elmia Subcontractor?

  – Vi jobbar inom fem segment – bygg, möbel, industri, fordon och solenergi – och vill bli ännu bättre på att rikta digitala inbjudningar till kunder inom dessa områden. Just med inbjudningar tror jag faktiskt att alla utställare kan bli lite bättre, det är ju en fördel för hela mässan om fler utställare bjuder in sina kunder.

FAKTA

Boxholms Profil

Ort: Boxholm.

Grundat: 1981.

Tillverkar: Rullformade profiler.

/contentassets/3d6ae01439c84c399b5ae8e4c0ee929b/profildetalj_1920x1080.png
/contentassets/13641a736d3645dab52a98f9b3b3ca60/bild-tn_1920x1080.jpg
/contentassets/6adc00104a704216851075959a33bf35/logga.jpg