Mobil Bultsvetsning utan nätanslutning

Mobil Bultsvetsning utan nätanslutning
För att göra svetsaren oberoende av strömförsörjning på arbetsplatsen så att svetsbultar kan svetsas med hög hållfasthet utan att behöva generatorer eller irriterande kabelförlängningar, har Soyer utökat sitt produktsortiment med en batteridriven bultsvetsmaskin för ljusbågssvetsning.

Den innovativa strömkällan Soyer BMK-8i ACCU är fristående, lätt att använda och utvecklades speciellt för mobil och flexibel användning vid monteringsarbeten på platser utan tillgång till strömförsörjning. Tack vare den senaste tekniken för invertersvetsning är bultsvetsmaskinen mer kompakt och lättare jämfört med konventionella bultsvetsmaskiner. Med en vikt på endast 8 kg och utrustad med en bekväm bärrem är större avstånd inte längre ett problem.

Det högpresterande batteriet laddas via en integrerad intelligent laddningsmodul. BMK-8i ACCU är hållbar, kraftfull och extremt energieffektiv strömkälla. Med en uteffekt på 300 A möjliggör denna enhet mobil bultsvetsning upp till en diameter på 8 mm och erbjuder förstklassiga svetsegenskaper även vid tunnplåtsbearbetning. Tack vare den integrerade SRM-tekniken® är det nu möjligt att svetsa fast tjockare bultar med snygga och pålitliga fogar på tunna plåtar utan att skapa stora svetsvulster. Problemfri och materialbesparande svetsning blir nu möjlig även under svåra förhållanden.

När den används i kombination med standardsvetspistolen PH-9 SRM12, minskar BMK-8i ACCU gasförbrukningen med upp till 90 %. Den innovativa batterimobiliteten möjliggör självständigt arbete utan nätkablar och erbjuder konsekventa prestanda, flexibel användning och högsta energieffektivitet. Användarna får fördelar genom stora tidsbesparingar och rörelsefrihet på jobbet, eftersom enheten är redo att användas när som helst. Därför är inverterbultsvetsen BMK-8i ACCU för ljusbågssvetsning ett kompakt och robust hjälpmedel för daglig användning vid installationer och montage.

Lars Boström

lars.bostrom@intercut.se