14 - 17 maj 2024

Hållbara svetslösningar möter nya EU-krav

Hållbara svetslösningar möter nya EU-krav
Tillägget av datadrivna mjukvarulösningar i produktionsmiljö gör det möjligt för företag att öka sin produktivitet genom bättre förvaltning av maskinpark, svetsvalidering, utrustningsövervakning och förbrukningsspårning. Det menar ESAB som presenterar sina mjukvarulösningar på Elmia Svets & Fogningsteknik 14-17 maj.

– Vi erbjuder en komplett uppsättning av mjukvarulösningar genom vårt InduSuite-varumärke, vilket gör det möjligt för företag att framtidssäkra sin verksamhet med systematiserad drift och datahantering, säger Per Sundberg, Product Manager, ESAB.

 

Inverterteknik möter kraven på energieffektivitet

Under Elmia Svets & Fogningsteknik den 14–17 maj kommer ESAB att visa sin Ultimate Line-Up av svets- och skärutrustning.

– Alla strömkällor har den senaste digitala tekniken, vilket gör det möjligt för tillverkande industri i hela Europa att uppgradera sin maskinpark med inverterteknik som uppfyller kraven i EU:s ekodesigndirektiv för energieffektivitet och besparing, säger Per.

Han berättar att maskiner i Ultimate Line-Up förbättrar ljusbågsprestanda, produktivitet och kvalitet och har fått positiva recensioner från svetsare inom alla segment.

 

Förbättrad produktivitet och kvalitet

– Vår monter kommer också att innehålla livedemonstrationer av den nya Warrior® Edge 500 DX multi-process strömkällan, som har fyra avancerade svetsprocesser för att förbättra produktiviteten och kvaliteten i specifika applikationer som pulsad MIG, tunnplåt, rotsträng och snabbare framföringshastighet, säger Per.

Med inbyggd WiFi-anslutning ansluter Warrior Edge till InduSuite WeldCloud-samlingen av appar för att optimera arbetsflöde, produktivitet och kvalitet.

– Vi har under de senaste åren jobbat hårt med utveckling av vår svetsutrustning och vill på mässan visa alla våra nya produkter. Vi kommer dessutom att lägga stor vikt vid att presentera det arbete vi gjort i förhållande till reduktion av svetsrök, säger Per Sundberg.

 

Optimerat gasflödessystem ger kostnadsbesparing

Bland nyheterna som ESAB presenterar finns också RobustFeed Edge trådmatarverk som liksom Warrior Edge puls MIG-svetsmaskin är utrustad med TrueFlow, ESAB:s digitala styrsystem för gasflöde.

– Det optimerade gasflödessystemet hjälper till att spara kostnader genom att förhindra onödigt hög gasförbrukning, säger Per.

 

Live-svetsning i montern

ESAB:s experter kommer att finnas till hands i montern för att svara på alla frågor, oavsett om man är nybörjare i behov av tips eller ett erfaret proffs med djupgående tekniska svetsfrågor.

– Besökare kommer att få se de senaste svetsmaskinerna i aktion och även prova några av dem själva, säger Per Sundberg.

 

Bildtext:

ESAB är världsledande inom utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. Den 14-17 maj ställer de ut på Elmia Svets & Fogningsteknik, del av Elmia Produktionsmässor, i Jönköping.