Nederman förbättrar arbetsmiljön med innovativa luftfiltreringslösningar

Nederman förbättrar arbetsmiljön med innovativa luftfiltreringslösningar
Ren luft och lägre utsläpp från industriella processer. Det blir effekten av Nedermans lösningar och produkter, som de visade upp på Elmia Svets och Fogningsteknik.

Nederman är ett svenskt företag som specialiserar sig på industriell luftfiltrering och miljöteknik. Deras produkter och lösningar hjälper till att skapa rena och säkra arbetsmiljöer genom att kontrollera och minska luftföroreningar, damm och rök i industriella miljöer. Simon Johannesson är sales representative på Nederman och berättar mer om företaget: 

– Vi säljer processventilation, det vill säga utsug för tillverkningsindustrin. Ren luft med andra ord. Vi brukar vara med som utställare på Elmia Svets och Fogningsteknik, vi ser det som en bra plattform för oss att visa oss och bygga vårt varumärke.

Uppdaterade klassiker i montern

I år demonstrerar företaget några av sina storsäljande produkter i montern. Lösningarna de erbjuder passar för kunderna inom exempelvis metallbearbetning, tillverkningsindustri, fordonsindustri och livsmedelsindustri.

– Vi uppdaterade en av våra klassiska modeller alldeles nu inför mässan och passade på att demonstrera de nya funktionerna här på plats på mässan. Det är alltid givande att kunna visa kunderna direkt på plats, det ger en bättre inblick i vad vi erbjuder.

Bättre arbetsvardag för fler

Elmia Svets och Fogningsteknik har i år som ett av sina tre teman för mässan Hållbar industri. Något som Nederman känner starkt för. Simon förklarar:

– Vi arbetar ju mot att göra skillnad i företaget för alla, oavsett bransch. Vi vill att alla ska kunna ha en bra och hälsosam arbetsmiljö oavsett om du har din arbetsvardag inom svets, livsmedel eller fordonsindustrin. Våra produkter hjälper ju både till att rena luften för de som befinner sig i lokalerna, men också minska miljöpåverkan från de olika industriella processerna. Det känner vi på Nederman är en hållbar industri.