Elmia Matbruk är en ny mötesplats för hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till slutkonsument. Mässan går av stapeln den 17-18 oktober 2023 på Elmia i Jönköping.
– Vi är den första mötesplatsen som tar ett helhetsgrepp om mat och klimat. Vi erbjuder de bästa förutsättningarna för hela br...
Räcker den odlingsbara marken till för att mätta jordens befolkning? Enligt Rickard Albin och Bengt Persson, som föreläste vid AGFO Talk Special på Elmia Lantbruk, borde frågan vara: Har vi råd att plöja ned och kasta utmärkta livsmedel?
Två helt olika matproducenter på östgötaslätten stod med en massa onödigt matsvinn på var sitt håll. Genom att tänka utanför boxen skapade man tillsammans en helt unik produkt, KärnO. Kärnmjölksost med gurksmak, skapad genom samarbete, svinn, mycket kärlek och kunskap.
På gården i Hagshult i djupaste Småland ligger Sveriges enda kopensionat. Här får korna tid att gå i en lugn pension efter insatserna som mjölkkor. Resultatet blir nöjda djur och ett hållbart, etiskt och väldigt bra kött.
Såväl traktens smaker som de regionala specialiteter med koppling till det kulinariska kulturarv som präglar och återspeglar Småland finns representerade hos Regional Matkultur på Elmia Matbruk. Här finns matentreprenörer och matlandets ambassadörer som varje dag arbetar för att stärka det smålän...
Klimatveckan genomförs den 18–24 oktober med temat mat och klimat. En av de stora aktiviteterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen som är fredagen den 22 oktober på förmiddagen på Elmia. Under Klimatveckan delas även det årliga Klimatpriset ut.
Till höstens nya mässa Elmia Matbruk satsar LRF stort som Guldpartner och ser att det blir en mötesplats där livsmedelsproducenter, konsumenter och olika branschintressen knyter nya kontakter och får många nya idéer.
Vad du ställer på ditt julbord påverkar inte bara dig och dina nära, utan också din omvärld, helt nära eller på andra sidan jorden. Dina val gör skillnad!
Svenskt naturbeteskött framhålls som det mest hållbara valet, vid sidan av viltkött. Men vad är det, hur framställs det, vilka fördelar har de...
Nu har du chansen att lära dig mer om hälsosam och närproducerad mat. Den efterfrågade föreläsningen ”Superfood från Småland” är tillbaka. Sist den genomfördes fick inte alla deltagare plats. Den 21 oktober klockan 9 kör vi föreläsningen digitalt. Den är öppen för alla intresserade samt är avgift...
Den 16–23 september hålls Klimatveckan i Jönköpings län. Elmia anordnar under veckan det digitala frukostseminariet ”God mat för människa och miljö”. Det är den nya mässan Elmia Matbruk som då lyfter frågor om hållbar matinnovation och livsmedelsproduktion i länet.
Dela denna sida
Cookies
Vi använder cookies (kakor) på elmia.se för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att surfa vidare på vår webbsida accepterar du att cookies används. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga webbläsaren eller stänga av cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar.
Notera att när du godkänner cookies kommer viss data överföras utanför EU. Hur den informationen används av berörda bolag vet vi inte exakt. Till exempel uppfyller inte USA:s lagstiftning alla de krav gällande hantering av personuppgifter som ställs inom EU, vilket kan innebära vissa risker för dina personuppgifter.