KärnO – samarbete på slätten gav unik ny produkt
7 jun 2021
Två helt olika matproducenter på östgötaslätten stod med en massa onödigt matsvinn på var sitt håll. Genom att tänka utanför boxen skapade man tillsammans en helt unik produkt, KärnO. Kärnmjölksost med gurksmak, skapad genom samarbete, svinn, mycket kärlek och kunskap.
Hagshultskossorna – cirkulärt tänk på Sveriges enda kopensionat
26 maj 2021
På gården i Hagshult i djupaste Småland ligger Sveriges enda kopensionat. Här får korna tid att gå i en lugn pension efter insatserna som mjölkkor. Resultatet blir nöjda djur och ett hållbart, etiskt och väldigt bra kött.
Regional Matkultur dukar fram söta, salta, sura och beska smaker på mässan
11 maj 2021
Såväl traktens smaker som de regionala specialiteter med koppling till det kulinariska kulturarv som präglar och återspeglar Småland finns representerade hos Regional Matkultur på Elmia Matbruk. Här finns matentreprenörer och matlandets ambassadörer som varje dag arbetar för att stärka det smålän...
Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk
23 apr 2021
Klimatveckan genomförs den 18–24 oktober med temat mat och klimat. En av de stora aktiviteterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen som är fredagen den 22 oktober på förmiddagen på Elmia. Under Klimatveckan delas även det årliga Klimatpriset ut.
LRF tar plats som guldpartner på Elmia Matbruk
26 mar 2021
Till höstens nya mässa Elmia Matbruk satsar LRF stort som Guldpartner och ser att det blir en mötesplats där livsmedelsproducenter, konsumenter och olika branschintressen knyter nya kontakter och får många nya idéer.
Hållbart kött till julmaten - vi pratar om hållbarhet, kött och klimat, hälsa och miljö
19 nov 2020
Vad du ställer på ditt julbord påverkar inte bara dig och dina nära, utan också din omvärld, helt nära eller på andra sidan jorden. Dina val gör skillnad! Svenskt naturbeteskött framhålls som det mest hållbara valet, vid sidan av viltkött. Men vad är det, hur framställs det, vilka fördelar har de...
Superfood från Småland
14 okt 2020
Nu har du chansen att lära dig mer om hälsosam och närproducerad mat. Den efterfrågade föreläsningen ”Superfood från Småland” är tillbaka. Sist den genomfördes fick inte alla deltagare plats. Den 21 oktober klockan 9 kör vi föreläsningen digitalt. Den är öppen för alla intresserade samt är avgift...
Digitalt frukostmöte om mat under Klimatveckan
17 sep 2020
Den 16–23 september hålls Klimatveckan i Jönköpings län. Elmia anordnar under veckan det digitala frukostseminariet ”God mat för människa och miljö”. Det är den nya mässan Elmia Matbruk som då lyfter frågor om hållbar matinnovation och livsmedelsproduktion i länet.
Krävs det en kris för att lyfta livsmedelsbranschen som en samhällsviktig funktion?
25 jun 2020
Koppla upp dig gratis till den digitala mötesplatsen Elmiadalen för att ta del av programpunkten om livsmedelsbranschen via livestream.
Hur kan matinnovation stärka livsmedelsproduktionen och öka Sveriges konkurrenskraft?
25 jun 2020
Koppla upp dig gratis till den digitala mötesplatsen Elmiadalen för att ta del av programpunkten om matinnovation via livestream.