Regional Matkultur dukar fram söta, salta, sura och beska smaker på mässan

Såväl traktens smaker som de regionala specialiteter med koppling till det kulinariska kulturarv som präglar och återspeglar Småland finns representerade hos Regional Matkultur på Elmia Matbruk. Här finns matentreprenörer och matlandets ambassadörer som varje dag arbetar för att stärka det småländska varumärket, med sina produkter eller tjänster.

ElmiaMatbruk_RegionalMatkultur_285x170.jpg

- Elmia Matbruk skapar mycket goda förutsättningar för att ge en bredare bild av vad landskapet Småland och den egna regionen har att erbjuda. Mässan blir en viktig mötesplats för att visa upp vad smålänningar producerar och förädlar, och framförallt vad vi tycker om att äta samt uppleva, i former av en måltidupplevelse i kombination av vår vackra natur, säger Christian Oleksiy Janér Regional Koordinator för Regional Matkultur Småland & Öland. Smålänningen har fått vara uppfinningsrik för att kunna nyttja naturens skafferi. Råvarorna som man skaffat i skog och mark, genom odling och uppfödning, jakt och fiske har satt sin prägel på de småländska mattraditionerna vilket Regional Matkulturs ambassadörer gärna dukar upp till sina gäster!

I Hall C, där mässans område ’Smaka’ finns, hittar du Regional Matkultur Småland med sina många medlemmar representerade på plats.

Regional Matkultur Småland är ett företagsnätverk med syfte att främja och stimulera utvecklingen av småländska företag inom odling, fångst och uppfödning samt livsmedelsförädling, försäljning och restaurangnäring. Medlemsföretagen ska alla ha en tydlig regional anknytning och en uttalad vilja att profilera och vidareutveckla hela regionens matkultur och är skyldiga att följa organisationens kvalitetskrav. I Småland är ett 80-tal företag medlemmar i nätverket.