Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk

Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk
Klimatveckan genomförs den 18–24 oktober med temat mat och klimat. En av de stora aktiviteterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen som är fredagen den 22 oktober på förmiddagen på Elmia. Under Klimatveckan delas även det årliga Klimatpriset ut.

Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk – mässan som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat. På plats finns alla aktörer i kedjan från livsmedelsproduktion till förädling, konsumtion och återbruk. Här möts företagen och organisationerna som vill ett steg framåt – mot en smartare och mer hållbar livsmedelsproduktion. Elmia Matbruk är kunskap, inspiration, nätverk och goda affärer, allt under ett och samma tak.

I rådande läge uppmanar vi arrangörer att tänka digitalt i planeringen av aktiviteter. Klimatveckan 2021 blir till stor del digital, vi följer utvecklingen inom pandemin noga.

Om Klimatveckan

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014 med syfte att bidra till att nå länets gemensamma vision Klimatsmart Plusenergilän. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.

Vi uppmanar organisationer i Jönköpings län att arrangera egna aktiviteter i Klimatveckan och bli en del av Klimatveckans gemensamma program. Vi kommer senare i vår öppna upp möjligheten för arrangörer att anmäla sin egen aktivitet och ingå i Klimatveckans program, håll utkik!

Klimatrådet är i planeringsfasen för Klimatveckan och kommer under våren lansera en ny, fräsch webbplats för Klimatrådet.se med Klimatveckans tema och program.

Klimatrådet.selänk till annan webbplats

Kontakt

Jesper Agrelius
Projektledare Klimatveckan
E-post till Jesper Agrelius
Telefon 010-223 62 20

Frida Moberg
Samordnare klimatanpassning
E-post till Frida Moberg
Telefon 010-223 64 90