Hållbart kött till julmaten - vi pratar om hållbarhet, kött och klimat, hälsa och miljö

Hållbart kött till julmaten - vi pratar om hållbarhet, kött och klimat, hälsa och miljö
Vad du ställer på ditt julbord påverkar inte bara dig och dina nära, utan också din omvärld, helt nära eller på andra sidan jorden. Dina val gör skillnad!
Svenskt naturbeteskött framhålls som det mest hållbara valet, vid sidan av viltkött. Men vad är det, hur framställs det, vilka fördelar har det och varför är det så viktigt?

Under kvällen får du veta mer om svenska naturbeten och naturbeteskött. Vi pratar mattraditioner, smak, tips och tricks för att äta mindre men bättre kött till både fest och vardag, hemma och på restaurang.

Välkommen till ett samtal mellan Christina Odén, projektledare för Nära till bra mat - den regionala livsmedelsstrategin för Jönköpings län, Gustav Arnell från LRF-projektet ”Mer svenskt kött på restaurang” och Ann Sellbrink från föreningen Naturbeteskött i Sverige.

Vi vänder oss till dig som är intresserad av mat och hållbarhet; hemmakock eller restauranganställd. Tillsammans gör vi skillnad för biologisk mångfald, landsbygdsutveckling, klimat och hälsa!

Här kan du följa föreläsningen digitalt.

Kontakt: Projektkommunikatör Ann Sellbrink, annsellbrink@naturbete.se, 070–3965030. www.naturbete.se

Aktiviteten arrangeras av Föreningen Naturbeteskött i Sverige i samverkan med Elmia Matbruk, och är ett samarbete inom den regionala livsmedelsstrategin för Jönköpings län 2030.

Naturbeteskött i Sverige är en ideell förening med syfte att främja och sprida kunskap om svenska naturbeten och det kött de producerar. Vi vill, på ett nyanserat sätt, visa på sambandet mellan vår konsumtion och naturen som omger oss. Det handlar om kött och klimat, miljö och biologisk mångfald, hälsa och smak. www.naturbete.se

Carolina Axelsson
Carolina Axelsson
Telefon: +46 36 15 22 70