Superfood från Småland

Superfood från Småland
Nu har du chansen att lära dig mer om hälsosam och närproducerad mat. Den efterfrågade föreläsningen ”Superfood från Småland” är tillbaka. Sist den genomfördes fick inte alla deltagare plats. Den 21 oktober klockan 9 kör vi föreläsningen digitalt. Den är öppen för alla intresserade samt är avgiftsfri. Ingen anmälan krävs.

Idag är det trendigt att äta och leva hälsosamt men många tror att det krävs fröer, frukter och nötter från andra sidan av jordklotet för att äta sunt. I själva verket finns det mängder av nyttiga råvaror och livsmedel att välja på av allt det som produceras i Småland.

Anna Blücher är lektor vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Hon är mikrobiolog med koppling till livsmedel och har undervisat inom området livsmedelsvetenskap inklusive mikrobiologi sedan 1980. Anna K Sjögren är kostvetare och frilansjournalist inom området livsmedel, konsumentfrågor och hälsa.

Här är länk till föreläsningen.

Anna Blücher och Anna K Sjögren har nyligen sammanfattat de hälsomässiga fördelarna för råvaror som produceras i Småland och på Öland i en rapport.

Föreläsningen arrangeras tillsammans med Region Jönköpings län, Linnéuniversitetet och Elmia Matbruk. Ett samarbete inom den regionala livsmedelsstrategin för Jönköpings län 2030.

Den 21 oktober 2020 är det exakt ett år kvar tills den nya mässan Elmia Matbruk går av stapeln. Det är mötesplatsen som lyfter god mat för människa och miljö.

 

Kontakt:
Maria Lindsäth, ELmia Matbruk, maria.lindsath@elmia.se
Christina Odén, Region Jönköping, 

 

EU.jpg