Årets butik är utsedd

Årets butik är utsedd
Fyra butiker var nominerade till en av mässans nyheter: tävlingen Årets Butik. Med sin exponering av trenden Eclectic Garden är Mästerblomman i Västerås årets vinnare.

Juryn bestående av Ann Richardsson, Viola, Jan Rundgren, trendexpert och designer, samt representanter från Elmia Garden har tillsammans utsett Mästerblomman i Västerås till vinnare med följande motivering:

Eclectic Garden fokuserar på den uttrycksfulla trädgården och uterummet som det nya inomhus, att utforma det gröna rummet till en bekväm och vilsam plats. Känslan är elegant och uttrycket lyxigt och bekvämt. Hos Mästerblomman har trenden tolkats i enlighet med trendens beskrivning. Produkt- och materialval är också gjorda med omsorg och speglar Eclectic GardenDe har nyttjat butiksytan, rummets höjd och rumslighet för att skapa ett grönt rum med en elegant och vilsam touch genom orkidéer, sammetsfotölj och dova färger. 

Mästerblomman vinner en heldag med floristen Nicklas Jensen där han skräddarsyr dagen helt efter butikens önskemål med inspiration, butiksutveckling eller hantverk.

- Det känns jätteroligt, kul att få cred för vad vi gör i butiken säger Therese Johansson från Mästerblomman. Vi tycker det är väldigt roligt att arbeta med färg och form och exponering i butiken. Vi funderar på att göra om lite i butiken, så det passar bra med vinsten att Nicklas kommer till oss och ger lite idéer om exponeringsytor.

Inför varje mässa presenterar Elmia Garden ett antal tydliga trender för trädgårdsbranschen. 2021 års trender är Craft of NatureEclectic Garden och Happy Hybrid. Här ingår bland annat växtförslag, färgval och inspirationsbilder. Genom att skylta upp av en av trenderna i sin butik har man kunnat delta i den nya tävlingen Årets Butik. Tävlingen riktade sig mot blomsterbutiker, handelsträdgårdar och inredningsbutiker. Fyra butiker var nominerade:

- Mästerblomman i Västerås

- Åkrabergs Trädgård, Våröbacka

- Växtkraft i Vetlanda

- Irisdals blomsterhandel, Visby