Nominerade bidrag 2020

Elmia Garden I Elmia Garden Award I Skyfflalette.jpg

Skyfflalette

Arting i Åsa AB

Skyfflalette är en ergonomisk skyffel som gör att man kan arbeta på ett helt nytt sätt jämfört med en traditionell skyffel. Genom att tömma skyffeln bakåt istället för åt sidorna begränsas kroppens vridning i sidled och belastningen på ryggen blir mindre. Med kreativt och innovativt tänkande har Skyfflalette utformats från privat erfarenhet till en ergonomisk produkt som många kan ha nytta av.

Läs intervju med Peter Johanson som utvecklat produkten.

skyfflalette.se

 

Elmia Garden I Elmia Garden Award I Plant Terrarium.jpg

Plant Terrarium

Esschert Design/Gardenlife ApS

Plant Terrarium är ett växtterrarium med  luft, vatten och energi i ett stängt mikroekosystem. Växterna lever under speciella omständigheter och anpassar sig över tid, den enda externa faktorn är ljus. Plant Terrarium lär människor om mikroekosystem och uppmuntrar till att använda jordens resurser hållbart och långsiktigt.

Läs intervju med Kenneth Svane som är försäljningschef på Esschert Design.

esschertdesign.com

 

Elmia Garden I Elmia Garden Award I Turfline Turbo.jpg

Turfline Turbo No 1

GTG Nordic AB

Turfline Turbo No 1 är ett resultat av många års forskning och utveckling, som resulterat i en helt ny gräsprodukt på marknaden. Fördelar med Turfline Turbo No 1 är att det dels är resistent mot hundkiss en annan fördel som kommer underlätta vardagen för många gräsmatteägare är att gräset klarar bevattning med bräckt vatten.

Denna gräsfröblandning gror redan vid 4 graders jordtemperatur, vilket innebär att gräset kan konkurrera med ogräset på allvar.

Läs intervju med Gunnar Svensson på GTG Nordic om Turfline Turbo.

turfline.se

 

Elmia Garden I Elmia Garden Award I Ekologisk odlingskruka.jpg

Ekologisk Odlingskruka

Impecta Fröhandel

Eko-krukan är en ny typ av kruka för den miljömedvetne hobby- och proffsodlaren. Den är tillverkad av 100 procent biologiskt material, främst av restprodukter från majsproduktion. Det finns miljöfördelar om branschen skulle gå från plast till organiska krukor. Exempelvis kräver tillverkningsprocessen ger 30 procent lägre koldioxidavtryck jämfört med produktion av vanliga plastkrukor. Eko-krukan håller för användning i 2-3 år och sorteras efter användning som matavfall.

Läs intervju med Michael Karlsson, marknadschef på Impecta fröhandel.

impecta.se

 

Elmia Garden I Elmia Garden Award I Skånefrö Biokol.jpg

Skånefrö Biokol

Skånefrö AB

Företaget Skånefrö drivs av hög miljömedvetenhet. Det synliggörs i deras biokolsproduktion. Skånefrö Biokol är framtagen ur restprodukter från företagets eget frö- och spannmålsrenseri. Restprodukterna går igenom speciella pyrolyspannor som producerar biokol samt pellets som eldas för värme. Värmen leds ut på fjärrvärmenätet till byarna Tommarp och Hammenhög. Biokolen blir ett jordförbättringsmedel som bland annat gör att det går att minska användandet av handelsgödsel.

Läs intervju med Sven Olof Bernhoff, VD för Skånefrö, där han berättar mer om biokol.

skanefro.se