Möt en mässbesökare: Tobbe Engström, Ale kommun

Möt en mässbesökare: Tobbe Engström, Ale kommun
För Tobbe Engström, gatuingenjör på Ale kommun är målen för vad mässbesöket ska uppfylla tydliga: nya kontakter, ny inspiration och aha-upplevelser.

Har du besökt mässan tidigare?
– Ja, senaste gången var 2019.

Vad ser du mest fram emot inför På Väg 2023?
– Att få se nyheter, återse branschkollegor och knyta en hel rad nya kontakter.

Du är även engagerad i SAK (Säkerhet vid arbete på kommunala gator) – varför ska kommunerna besöka mässan tycker du?
– Erfarenhetsutbyte mellan kommuner är viktigt. Man behöver bli bättre på att tänka utanför boxen och hitta nya lösningar än de man redan har. På mässan håller man sig också uppdaterad på nyheterna och får tips på hur man kan lösa sina egna utmaningar genom att få se och höra hur andra gjort.

– Den här gången kommer det dessutom fler kommuner än normalt med tanke på att SAK har sitt årsmöte under mässan. Det är positivt att vi både kan gå runt på mässan tillsammans och också trevligt att kunna umgås med de andra medlemskommunerna.

Vad hoppas du få se och uppleva på mässan?
– Jag vill bli överraskad, få en aha-upplevelse där jag får se något helt nytt, en lösning, en produkt eller en idé som man inte tänkt på innan och som jag kan ta med mig tillbaka hem för att lösa problem här och nu eller i framtiden.

– Mitt intresse är allt inom vägområdet. Inom SAK jobbar vi mycket med säkerhet och avstängnings- och skyddsmaterial så det är särskilt intressant. Jag brinner mycket för att hitta vad som kan förenklas och vad som kan öka säkerheten för den som har vägen som sin arbetsplats och samtidigt skydda tredje part.

Vad har du för mål med att besöka På Väg?
– Nummer ett är att knyta nya kontakter. Jag vill ha nya ingångar och träffa både andra inom kommunerna men också leverantörer så att jag vet vem jag kan ringa när behov uppstår. Att gå på mässa och kunna ses face-to-face är det bästa sättet att snabbt bredda sitt kontaktnät. Jag vill också ha med mig idéer på några smarta lösningar som jag kan ta med mig hem för att se om dessa skulle kunna underlätta arbetet i vår kommun.

Vad är det bästa med På Väg?
– Att det är så enkelt att skapa nya kontakter här, det finns så många olika kompetenser och så mycket kunskap samlat på ett och samma ställe. Här får jag nyheterna och inspirationen som jag kan ha nytta av i vardagen.

Avslutningsvis, vilket är ditt bästa tips till andra som ska besöka mässan?
– Ha rätt inställning, tyck att det är roligt, var intresserad, social och nyfiken!