Världens coolaste lantbruksinnovationer får pris på Elmia

Världens coolaste lantbruksinnovationer får pris på Elmia
En traktor som går på biogas eller en vattenmadrass för kor. Det är några av produkterna som har chans att få pris i Elmia Lantbruk Innovation Award 2020, utmärkelsen som sätter fokus på nyskapande innovationer för hela lantbruket.

– Aldrig har vi fått in så många anmälningar till tävlingen som vi har fått i årLantbruket och livsmedelsproduktionen i vårt land går för högtryck. Det är roligt att se bredden på produkterna som nominerats. Det sker intressant utveckling inom lantbrukets alla delar och det är utveckling som får genomslag även internationellt, säger Maria Lindsäth, mässansvarig för Elmia Lantbruk och juryns ordförande.  

Totalt är 24 produkter nominerade och de har chans att få utmärkelsen Elmia Lantbruk Innovation Award i guld- eller silvervalör. De nominerade hittar du här.

Prisutdelningen sker den 22 oktober klockan 13.30, på Elmia i Jönköping.  
Journalister är välkomna att delta på plats, anmäl ert deltagande till Annika Lindskog, annika.lindskog@elmia.se. 

Under prisutdelningen samlas särskilt inbjudna gäster, exempelvis jurymedlemmarna för Elmia Lantbruk Innovation Award och representanter från företagen som ligger bakom innovationerna.   

Livestream för alla lantbruksintresserade 
Alla kan få information om produkterna och har möjlighet att nörda ner sig i lantbruksinnovationerna via livestream på Elmia Lantbruks webbplats. Det är gratis och ingen inloggning krävs. Sändningen startar 22 oktober klockan 13.30. Det kommer också gå att se sändningen i efterhand. 

Kort bakgrund om Elmia Lantbruk Innovation Award 
För utmärkelsen guld krävs att produkten både är ny på marknaden och att tekniken är principiellt ny för produktområdet. Mest prestigefylld är förstås guld, men även silver är en bekräftelse på att produkten ses som en utveckling av lantbruket. Juryns bedömning utgår från kriterierna nyhetsvärde, miljöpåverkan, arbetsmiljö, produktkvalitet och djurvälfärd. För mer information om Elmia Lantbruk Innovation Award och Elmia Lantbrukhttps://www.elmia.se/lantbruk/innovation_award/  

Kontakt: Maria Lindsäth, mässansvarig och juryns ordförande, maria.lindsath@elmia.se, 036-15 22 28.