Farmimplement och Ploveksperten ApS ställer ut på Elmia Lantbruk för första gången.

Farmimplement och Ploveksperten ApS ställer ut på Elmia Lantbruk för första gången.
De två systerbolagen Ploveksperten och Farmimplement, som drivs av den danske ploglegenden Jens Iversen (världsmästare 1996), ställer ut på Elmia Lantbrug för första gången.
Vi saknar bra marknadsföring av våra relativt nya företag och har valt Elmia Landbrug som en ny möjlighet - "de initiala avtalen och organisationen har varit positiva" "så vi ser mycket fram emot att vara med för första gången" - säger Jens Iversen.
Ploveksperten erbjuder en ny tjänst i Sverige och det är att anpassa bondens plog så att den är optimerad vad gäller plöjkvalitet. Vi har nu kört runt i Danmark i 5 år och vi har justerat 1650-1700 plogar. Vår erfarenhet är att upp till 25 % bränsle kan sparas om plogen är optimalt justerad och dessutom: • Slitdelar håller längre eftersom de slits jämnare • Bättre jordpackning – innebär mindre bränsleförbrukning vid efterföljande bearbetning/sådd • Bättre täckning av växtmaterial/avfallssäd och därmed mindre kemikalieförbrukning • En jämn plöjning innebär mindre behov av efterbearbetning/avjämning • Större tillfredsställelse för traktorföraren Ploveksperten erbjuder även att hålla kurser i samarbete med landsbygdsföreningar, lantbruksskolor mm Plogexperten utvecklar även smarta lösningar för olika plogmärken – i synnerhet gör vi mycket för att förbättra plogens landsida, eftersom detta är viktigare än de flesta användare tror.

Jens Iversen

iversen@ploveksperten.dk