Nu öppnar anmälan till Elmia Lantbruk Innovation Award 2022

Nu öppnar anmälan till Elmia Lantbruk Innovation Award 2022
Elmia Lantbruk Innovation Award är den prestigefyllda utmärkelsen som lyfter ny och innovativ teknik inom jordbruk och animalieproduktion. De produkter som får utmärkelsen anses vara så intressanta att de bidrar till att utveckla det svenska lantbruket.

Goda idéer tar det svenska lantbruket framåt. Vinnarna av utmärkelsen är bra exempel på innovativ teknik. Produkterna får inte bara extra uppmärksamhet på marknaden, de ger också inspiration till fortsatt utveckling av branschen. Därför är det så viktigt med denna utmärkelse som sätter fokus på innovationer och framtida möjligheter inom lantbruket.

- Vi vill genom tävlingen lyfta branschen och stötta utvecklingen av svenskt lantbruk genom att uppmärksamma teknik som utvecklar lantbruket att bli lönsamt och hållbart. Efter ett rekordår av nomineringar och priser 2020 ser vi fram emot att se vad företagen presenterar för nya och innovativa produkter inför Elmia Lantbruk Innovation Award 2022, säger Carolina Axelsson mässansvarig för Elmia Lantbruk och ordförande för juryn för Elmia Lantbruk Innovation Award.

Vilka produkter som blir nominerade och senare tilldelas Elmia Lantbruk Innovation Award avgörs av en jury. De nominerade bidragen bedömds 2022 av en branschkunnig jury bestående av:

  • Charlotte Önnestedt, Åby Storgård
  • Per Frankelius, Linköpings Universitet
  • Mikael Gilbertsson, Rise
  • Helena Kättström, Växa Sverige AB
  • Rebecca Johansson, Land Lantbruk
  • Carolina Axelsson, Mässansvarig Elmia Lantbruk

Elmia Lantbruk Innovation Award delas ut i valörerna Guld och Silver och prisutdelningen sker under Elmia Lantbruk 2022. För att juryn ska tilldela en produkt utmärkelsen Guld krävs att den både är ny på marknaden och att tekniken är principiellt ny. Det är en innovation som bidrar till att utveckla svenskt lantbruk. En produkt som är värd att hålla ögonen på. En produkt som tilldelas silver har juryn bedömt som intressant och den är också en nyhet.

Anmäla ska vara inne senaste den 28 februari 2022.

Läs mer om Elmia Lantbruk Innovation Award.