16 - 18 okt. 2024

Guldmedalj gav eko över hela världen

Guldmedalj gav eko  över hela världen
– Guldmedaljen har uppmärksammats och uppskattas av hela John Deeres organisation.
Det säger Mikael Persson, på Deere & Co som företräder koncernen i Sverige.

Utomlands har medaljer till innovationer stor tyngd. Elmia införde traditionen på lantbruksmässan med Innovation Award. Det har blivit ett aktat pris som även ger genklang över världen hos en av de allra största tillverkarna av jordbruksmaskiner och redskap.

– Medaljen är en stor ära och till nytta i vår marknadsföring, säger Mikael Persson.

Den belönade innovationen var John Deeres elektromekaniska växellåda eAutoPowr vilken ersätter hydraulisk transmission. I korthet är motorn kopplad till en generator som i sin tur driver elmotorer. Dessutom levererar systemet 100 kW el som t ex kan användas för hjälpdrift av vagnar.

Övriga guldmedaljer gick till till:

Söderberg & Haak för ExactUnload som tömmer Krones transportvagn GX440/GX520. Tömningen sker automatiskt i t ex en plansilo. Föraren anger plansilons längd och sedan ser datorn till att tömningstakten blir optimal.

Kverneland för Siloking Halmhack. Ett tillbehör till självgående foderblandare som finsnittar halm så att korna inte kan sortera fodret.

Silvermedaljer gick till DeLaval, Poda Stängsel, Raatec, Söderberg & Haak, Impax, Kverneland och dubbla medaljer till Väderstad.

Prisutdelningen dubblerades på Elmia Lantbruk. Först tillkännagavs priserna under mässan, sedan delades medaljerna ut på kvällen.