Första chansen att  se Valtras nya Q-serie

Första chansen att    se Valtras nya Q-serie
Sommarens diskussioner visar på stort intresse för Valtras nya Q-serie. 
Traktorn kommer till Elmia Lantbruk 19–21 oktober.

– Den visas upp första gången här på svensk mark, säger Andreas Persson, assisterande produktchef för Valtra hos Lantmännen.

Vad är nytt? Svaret är det mesta i denna femte generationens traktorer från Valtra. Summan av nyheter och finslipningar är en effektiv och bränslesnål traktor med en mjuk och effektiv cvt-transmission 

Andreas Persson lyfter fram två stora fördelar.  

– Motorerna har ett lågt nominellt varvtal, vilket sänker bränsleförbrukningen, samtidigt som kraften finns tillgänglig när den behövs, säger han. 

Vidare beskrivs Q-serien som varje förares dröm. Den är närmast autonom på fälten. Valtras välkända terminal SmartTouch tillsammans med den integrerade Autostyrningen ValtraGuide har fått ytterligare funktioner som SmartTurn och MultiBoom. Allt på en skärm som är enklare att sköta än en smartphone.MultiBoom innebär att sektionskontrollen kan arbeta med flera bommar och med SmartTurn kan en traktor med Valtra guide svänga runt själv på vändtegen. 

valtra-t-series-denmark2018-highresjpg-7182_159655_LOW.jpg

Lantmännen lägger till ytterligare ett mervärde i samarbete med Dataväxt. Genom funktionerna TaskDoc och Agrirouter kan appliceringskartor baserade på satellitbilder laddas ned direkt till traktorn. Med ValtraConnect har man full koll på traktorn och får snabbare hjälp vid driftstopp. 

– Jag arbetade tidigare med support och vet hur mycket trassel det kan bli när filerna laddas från dator till traktor med USB-minnen. Nu är det historia, säger Andreas Persson.  

Ytterligare en nyhet från Lantmännen är ett supportavtal där lantbrukare får snabb hjälp mellan klockan 7 och 22, från mars till oktober. 

Q-serien består av fem modeller i olika storlekar, från Q225 till Q305 på mellan 230 och 305 hästkrafter. Alla är kraftpaket med massor av smart teknik som standard. 

Upplev Valtra Q-serien i Lantmännens monter B02:68