Vinnaren i årets Flower Grand Prix - elit - är korad

Vinnaren i årets Flower Grand Prix - elit - är korad
Årets upplaga av Flower Grand Prix by Elmia är avgjord för i år och en värdig vinnare har korats i elitklassen. Stockholmsbaserade Maria Wahlgren från Floristkompaniet kammade hem priset trots det skarpa startfältet.

-          -Det här hade jag verkligen inte förväntat mig. Det var så många duktiga tävlande i startfältet i år. Dessutom hade vi kortare tid på oss, säger Maria.

De tävlande gjorde två arbeten. I den första uppgiften skapade floristerna en begravningsbukett, stjälkstående i en skål från Lauvring. I den andra uppgiften skulle de tävlande i elitklassen göra ett blomsterarrangemang med två röda underlag från Nordiq. Bägge uppgifterna hämtade inspiration och färgskala ifrån trenden Northern Garden - en av trenderna i Elmia Garden Trends 2024 Det bedöms sedan både utifrån teknik och estetik.  

-Jag har inte gått min runda med domarna ännu men jag tror att jag vann på grund av att arbetet är tekniskt skickligt utfört och för att de håller en jämn kvalitet, säger Maria.

Nicklas Jensen som är projektledare för tävlingen Elmia Flower Grand Prix är oerhört stolt över alla tävlande. Det var svårt att utse en vinnare eftersom alla floristarbeten var så skickligt utförda. Han berättar att det var nervöst i slutet.

-Den stora utmaningen i år har varit tiden, både för de tävlande och oss som arbetar med Elmia Garden Flower Grand Prix. De tävlande hade visserligen bara tio minuter kortare tid på sig men jag tror att det gjorde skillnad ändå. Bedömningsarbetet skulle även det utföras på kortare tid. Men det gick vägen i år också, säger en trött men glad projektledare.

På andra plats kom Marinette Månsson från Blomsterdekoratören och på en tredje plats hamnade Lina Supstiks från Prinsgatans blomsteraffär.

Här är vinnarens - Maria Wahlgrens - bukett och arrangemang.