Vad trendar i trädgårdsbranschen? Här är Elmia Garden Trends 2025

Vad trendar i trädgårdsbranschen? Här är Elmia Garden Trends 2025
Vi på Elmia Garden förutspår att kommande säsong kommer präglas av följande tre trädgårdstrender: Hälsokraft – där harmoni, hälsa och hållbarhet står i fokus. Trädgårdsfest - en blommig och glad trend som andas sommar och gemenskap. Den tredje trenden - Höstglöd – har retroinfluenser och inspirerar till odling även under de kallare månaderna.

En hälsosam, en festlig och en retroinspirerad

Elmia Garden Trends 2025 lanseras nu med tillhörande växtförslag, färgval, material och inspirationsbilder. Trenderna riktar sig till alla som arbetar i den gröna branschen och kan användas som ett verktyg för inspiration och styling eller som stöd vid inköp.

Trion bakom arbetet med trenderna är Jan Rundgren, designer och trendexpert, Malin Hidesäter, projektledare och kreatör, samt Helena Kaasik, journalist och fotograf.

I Hälsokraft skapas trädgårdar som inte bara är vackra att se på, de ska också främja välmående för alla som vistas i det gröna rummet. Harmoni, hälsa och hållbarhet präglar trenden.

Trädgårdsfest handlar om glädje, lek och om att på olika sätt mötas och umgås under bar himmel. Med blommiga inslag och en färgskala i mjuka pasteller skapas en festlig atmosfär som andas sommar och gemenskap.

Höstglöd är trenden som omfamnar skönheten och mångfalden i naturen under alla årstider, men särskilt under den kallare delen av året. Vi ser varma mustiga färger, blommande perenner, intressanta bladverk och 1970-talets bohemiska estetik.

-Vi ser att trendletande blir en allt viktigare del för våra mässbesökare. Vi på Elmia Garden vill genom Elmia Garden Trends möta det här behovet och erbjuda aktuell kunskap och inspiration under hela året i våra digitala kanaler, samt fysiskt på plats under mässan. Elmia Garden Trends är framtagen av experter som har stenkoll på vad som bubblar inom trädgårdsbranschen. Detta gör trenderna till aktuella och stilsäkra verktyg vid exempelvis inköp eller butiksstyling, säger Linn Heimdal, mässansvarig för Elmia Garden.

Upplev trenderna med inspirationsbilder, färgkartor, växtlistor och materialförslag här.