Så ska den tyska svetsjätten etableras i Norden

EWM ska slå sig in på den nordiska marknaden. Elmia Svets och Fogningsteknik blir det första steget i den stora satsningen.

I maj i år anställdes Kari Lahti som ansvarig för att leda EWM in på den nordiska marknaden. För honom finns det bara ett val för att få maximal effekt av etableringen.

– Ska man vara med på någon svetsmässa så är det Elmia som gäller. Det är den ledande i Norden och ett självklart val för alla företag i branschen, säger han.

EWM är marknadsledande i Tyskland och en av de största aktörerna i Europa. Inom bolaget finns fler än 100 patent som alla är relaterade till svetsprocessen, både vad gäller kvalitetskontroll och dokumentation.

– Det blir våra givna topics på mässan, att visa det senaste från företaget och branschen. Sedan måste det vara action i montern och därför ska vi givetvis svetsa, säger Kari Lahti.

På sikt tror Kari Lahti på ett uppsving för svetsning i Norden. I stället för att ha sin produktion i östeuropeiska och asiatiska länder kommer företag att ta hem produktionen i allt större utsträckning.

– Jag har en positiv känsla och är säker på att vi kan göra det lika bra här hemma, så länge vi tar del av den nya tekniken, säger han.
– Även mindre företag får stor nytta av att svetsa i huset. Bland annat ökas möjligheten till bättre lönsamhet genom att använda moderna verktyg och de senaste svetsmetoderna.

Publicerad
2019-09-02
Bilder
Så ska den tyska svetsjätten etableras i Norden