”Kliar gott i kistan” är ett uttryck som jag tänker på när jag läser i Äta vilda växter (Bonnier Fakta) skriven av Lisen Sundgren och illustrerad av Nadia Nörbom. Men nu är det inte myror vi uppmuntras att äta utan vilda växter, såsom maskros, rödklöver, parkslide och blåstång. I boken presenteras 33 vanliga växter som går att använda i matlagningen.
Lisen Sundgren är skribenten och örtterapeuten som i mer än 20 år har delat med sig av sin kunskap om ätliga vilda växter. Boken är baserad på hennes förra alster, Vildvuxet. Men nu är den utformad i ett mindre format perfekt att ta med sig ut i naturen. Varje växt är detaljerat illustrerad för att göra det enkelt att plocka rätt växt. Dessutom har den kompletterats med ett antal recept. Från skog till bord, alltså. Boken kan vara något stor för att lägga i påskägget men det får kanske bli ett platt ägg i år.
Vi använder cookies (kakor) på elmia.se för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att surfa vidare på vår webbsida accepterar du att cookies används. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga webbläsaren eller stänga av cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar.
Notera att när du godkänner cookies kommer viss data överföras utanför EU. Hur den informationen används av berörda bolag vet vi inte exakt. Till exempel uppfyller inte USA:s lagstiftning alla de krav gällande hantering av personuppgifter som ställs inom EU, vilket kan innebära vissa risker för dina personuppgifter.