Vild och vacker till påsk

Vild och vacker till påsk
Gourmetkrogarnas stjärnkockar gör det och Lisen Sundgren har alltid gjort det – lagat mat med vilda växter. Här är boken som gör det enklare även för dig att plocka av skogens skafferi till matlagningen.

”Kliar gott i kistan” är ett uttryck som jag tänker på när jag läser i Äta vilda växter (Bonnier Fakta) skriven av Lisen Sundgren och illustrerad av Nadia Nörbom. Men nu är det inte myror vi uppmuntras att äta utan vilda växter, såsom maskros, rödklöver, parkslide och blåstång. I boken presenteras 33 vanliga växter som går att använda i matlagningen.

 

Lisen Sundgren är skribenten och örtterapeuten som i mer än 20 år har delat med sig av sin kunskap om ätliga vilda växter. Boken är baserad på hennes förra alster, Vildvuxet. Men nu är den utformad i ett mindre format perfekt att ta med sig ut i naturen. Varje växt är detaljerat illustrerad för att göra det enkelt att plocka rätt växt. Dessutom har den kompletterats med ett antal recept. Från skog till bord, alltså. Boken kan vara något stor för att lägga i påskägget men det får kanske bli ett platt ägg i år.

 

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik