Värt en omväg - Juntras Grönt

Värt en omväg - Juntras Grönt
Den här sommaren är en bra tid för att ge sig iväg på upptäcktsfärd i sina hemtrakter. Här kommer ett tips på ett utflyktsmål som passar de som bor i Stockholm med omnejd.

Det finns en mängd gömda oaser att besöka i omgivningarna där du bor. Många av dem tar det bara några minuter att tas sig till dessutom. En sådan dold pärla är Juntras Grönt som ligger på Färingsö strax utanför Stockholm. Här odlas det obesprutade grönsaker och blommor både på fälten utomhus och i tunnelväxthus.

juntra-2.jpg

Normalt brukar det också finnas en matvagn där man kan köpa rätter lagade med råvarorna som odlas i trädgården. Men eftersom den här säsongen är speciell så ligger matverksamheten för tillfälligt nere. Kaffe med hembakt serveras det dock fortfarande.

Juntra-3.jpg

Alla grönsaker och kryddor som odlas i de giftfria odlingarna går att köpa med sig från gårdsbutiken som finns i trädgården. Här kan man också köpa med sig olika kryddblandningar som blandats på plats. Har du tur kan får du med dig olika tips på hur kryddorna används och till vilka rätter de passar.

Juntra-4.jpg

Juntras Grön har öppet fredag till söndag mellan kl 11-18 och färdbeskrivning hittar du på hemsidan.