Trädgårdsplagg för stilsäkra

Trädgårdsplagg för stilsäkra
Trädgårdsodling börjar bli en livsstil i allt högre utsträckning vilket framför allt märks på de nya trädgårdskläderna som böjar synas på marknaden. Här är tre företag som satsat på snygga och funktionella kläder för både trädgårds - och friluftsliv.

Att trädgårdsodlandet börjar flätas ihop med friluftssegmentet, eller outdoorvärlden är något som märks, framför allt på de moderna arbetskläder som redan finns och som kommer ut på marknaden under nästa år. Det är ingen dum idé att ta vara på kunskapen från respektive bransch när det gäller slitstyrka, flexibilitet, rörlighet och kraven på att många vill bära arbetskläder som värmer, står emot fukt och samtidigt andas. Vissa av plaggen som syns på marknaden nu är till och med så snygga att man kan tänka sig att bära dem även till vardags. Här är tre varumärken som ligger i framkant när det gäller att kombinera estetik med funktion för odling och friluftsliv.

 

  1. Fiskars släpper en kollektion med trädgårdskläder, som de tagit fram i samarbete med designern Maria Korkeila, i mars nästa år. Den består både av plagg och accessoarer som ska underlätta trädgårdsarbetet men som fungerar lika bra på vandringsleden i fjällen eller i skateparken för den delen. (https://mariakorkeila.fiskars.com)
  2. Lilldal gör plagg för den moderna trädgårdsmästaren tillverkade i naturmaterial som vaxad bomull och lin. Målet med kollektionen är att plaggen ska kännas lika användbara på hundpromenaden som i trädgården. (https://lilldal210.com).
  3. Revolution race är det svenska outdoormärket, som utifrån en stark kärlek till naturen tillverkar praktiska kläder som klarar de påfrestningar som uppstår när man är mycket utomhus. Det har gjort att de flexibla plaggen blivit populära även av de som jobbar mycket i trädgården, såväl av proffs som hobbyodlare. (https://www.revolutionrace.se)
Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik