Stormköket är 2020 års julklapp

Stormköket är 2020 års julklapp
Årets Julklapp speglar vårt ökade intresse för friluftsliv. Men även trädgårdsintresserade kan ha glädje av det.

Varje år vid den här tiden på året utser HUI Research en pryl som ska bli årets julklapp. Tanken är att det ska vara något utmärkande för den tid vi lever i. Förra året blev det mobillådan och året dessförinnan utsågs det återvunna plagget. Trenden med att allt fler vill vistas i naturen gör att valet i år föll på det gamla klassiska stormköket.

 

Det är naturligtvis det här speciella året som ligger till grund för beslutet. Skogen har blivit det nya vardagsrummet och i stället för att ses hemma träffas vi i skog och mark. Med oss i ryggsäcken har vi en kaffetermos och smörgåsar som intagits efter ett kallt dopp i havet eller närmaste sjö.

 

Stormköket har valts för att spegla den här längtan efter naturupplevelser i en svår tid. Eftersom behovet av att träffas och äta en måltid inte minskat, så kan det medhavda miniköket bli pusselbiten som kan göra mötet möjligt just nu. Men det är inte bara i skogen som stormköket kommer till användning. Det kan också bli ett perfekt komplement till grillen på kolonilotten eller till och med i sommarstugan.

 

Foto: Hui Research

 

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik