Sätt guldkant på tältsemestern med Glamping

Sätt guldkant på tältsemestern med Glamping
Hör du till dem som tröttnat på att spendera semestern sovandes på tunt liggunderlag och matlagning över öppen eld? Då kan glamping vara något för dig.

Om man slår ihop camping med glamour får man ordet glamping. Det beskriver också bra vad det handlar om – möjligheten att få en naturupplevelse utan att ge avkall på moderna bekvämligheter. Glamping blir allt mer populärt och olika typer av boendeformer på temat blir allt fler för varje år.

 

Man skulle kunna kalla det för lyxcamping och egentligen är det inget nytt fenomen. När semester blev en allt mer populär företeelse i början på 1900-talet ville dåtidens turister gärna resa till platser som man hört talas om på grund av att de vilade en exotisk stämning över dem. Men man ville inte ge avkall på sina bekvämligheter. Tältlägren skulle gärna ha en ordentlig säng, badrum och uteplats där festliga måltider kunde avnjutas varje dag.

 

I dagens glampingläger ingår det mesta som man kan förvänta sig av en hotellvistelse där bekväma sängar, ordentligt badrum och inte minst WiFi ingår som en viktig del. Samtidigt får den som väljer att satsa på en glampingsemester möjlighet att bo och vakna varje morgon mitt i ett naturskönt landskap som kan se olika ut beroende på var lägret är placerat i landet. Tidningen Res har ställt samman en lista på lyxcampingplatser i olika prisklasser runt om i Sverige. https://res.se/glampingyra-vi-ger-dig-hela-listan-over-lyxcamping-i-sverige

 

Foto: Lucija Ros, Gus Tu Njana via Unsplasch.