Odla på kontoret med Vissheims hyllsystem

Odla på kontoret med Vissheims hyllsystem
Intresset för att odla i vatten ökar mycket tack vare att tekniken och kunskapen om hur man skapar hydroponiska odlingssystem ökar. Företaget Vissheim har satsat på att ta fram odlingshyllor anpassade till kontorsmiljöer med målet att lugna och tillfredsställa personalens sinnen på olika sätt.

Erik Söderby och Josefin Persson träffades under studietiden på Linköpings universitet och när odlingspassionerade Josefin reste bort skötte Erik om sin sambos krukväxter. Men när Josefin kom tillbaka var det inte många växter som var i livet.

 

Resor och brist på odlingskunskap skulle inte vara en anledning till att låta bli att odla. Ungefär så resonerade de båda när de började utveckla sina hydroponiska odlingshyllor med inbyggd växtbelysning tänkta för kontorsmiljöer i första hand. Till sin hjälp tog de teknikkunnige Tobias Hultqvist och idag är de totalt fyra delägare i företaget Vissheim.

 

Hyllorna de tagit fram finns i tre basmodeller som går att anpassas efter önskemål. Tanken är att de ska vara en upplevelse för alla sinnen och även vacker som inredningsdetalj. Det går även att lägga till andra moduler i hyllsystemet om man behöver förbättra ljudkvaliteten på sitt kontor till exempel.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik