Detaljrika instruktioner för hur man styckar grönsaker är vad köksföretaget Marbodal tagit fram i samarbetet med kocken Paul Svensson. Syftet är att vi ska lära oss hur man skär grönskar på bästa sätt så att får ut så mycket som möjligt av dem. Det är framför allt de tre grönsakerna, purjolök, rotselleri och fänkål som vi behöver lära oss att använda på ett bättre sätt så att så lite som möjligt hamnar i soporna. Affischerna är utformade som ett klassiskt styckningsschema, fast med grönsaker i stället för kött. På så viset ska vi uppmuntras att använda mer grönsaker i köket. Tanken är också att de ska fungera som utsmyckning hemma samtidigt som de har ett utbildande syfte.
Foto: Marbodal.
Vi använder cookies (kakor) på elmia.se för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att surfa vidare på vår webbsida accepterar du att cookies används. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga webbläsaren eller stänga av cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar.
Notera att när du godkänner cookies kommer viss data överföras utanför EU. Hur den informationen används av berörda bolag vet vi inte exakt. Till exempel uppfyller inte USA:s lagstiftning alla de krav gällande hantering av personuppgifter som ställs inom EU, vilket kan innebära vissa risker för dina personuppgifter.