Förbered dig för ”Tusen Trädgårdar” på söndag

Förbered dig för ”Tusen Trädgårdar” på söndag
På söndag är det för tionde gången dags för den stora trädgårdsvisningsdagen Tusen Trädgårdar. Det innebär att det kanske finns möjlighet att kika in grannens privata trädgård. Men det finns också mycket annat att se och inspireras av för den som är trädgårdsintresserad.

Söndagen den 28 juni är det äntligen dags för den stora trädgårdsvisningsdagen Tusen Trädgårdar att slå upp dörrarna till en mängd gröna universum på olika platser i Sverige. I år firar evenemanget 10-årsjubileum. Syftet är att visa på den stora mångfald av trädgårdar som finns i Sverige och det starka odlingsintresset som finns.

 

Initiativet kommer från den rikskände trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson tillsammans med Riksförbundet Svenskt Trädgård. Ny samarbetspartner i år är Sällskapet Trädgårdsamatörerna STA, vilket förhoppningsvis ska göra att arrangemanget blir än mer känt för allmänheten. Den senaste tidens stora intresse för trädgård kan också spä på intresset för att besöka olika trädgårdar i år.

 

Det fina med Tusen Trädgårdar är att alla som vill får vara med. Såväl stadsodlingar som privata trädgårdar, parker, koloniområden och balkonger finns med som deltagare i år. Om du efter söndagen blir sugen på att delta med din trädgård på den stora trädgårdvisningsdagen så kan du anmäla dig på https://www.tradgardssverige.org/evenemang/tusen-tradgardar/. Där hittar du också en karta till de olika trädgårdarna som deltar i år.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik