Få tulpanlöken levererad direkt hem med matkassen

Få tulpanlöken levererad direkt hem med matkassen
Den stora näthandelskedjan Mathem.se har i ett samarbete med trädgårdsmästaren och tv-profilen Victoria Skoglund, tagit fram en lite exklusiv kollektion med blomsterlök som du nu kan få transporterad till dörren tillsammans med knäckebrödet.

Det är dags att börja sätta ner blomsterlöken om du vill ha en vacker i rabatten till våren. Nu behöver du inte längre ta dig till handelsträdgården eller blomsterbutiken för att få hem de åtråvärda lökarna. I dagarna har nämligen matbutiken Mathem.se lagt blomsterlök till sitt sortiment. Urvalet står Victoria Skoglund för och alla sorter är odlade i hennes privata trädgård vilket har resulterat noggrant utvald liten kollektion som går att odla både i trädgårdsrabatten och i kruka på terrass och balkong.

 

Till vardags driver Victora Skoglund handelsträdgården Zetas. Hon syns också regelbundet i tv-rutan där hon på olika sätt inspirerar oss med växter och odling. När blomsterlöken säljs tillsammans med livsmedel blir den mer lättillgänglig för alla, vilket framför allt är bra just nu när det är många som undviker publika platser. Projektet smygstartar till en början i Stockholm med omnejd och i kollektionen ingår tulpaner som den rosaorange skönheten Copper image och den vita dubbla Exotic Empirer tillsammans med narcissen Thalia, spansk klockhyacint och honungslök Nectatoscordum siculum. Det är inte utan att redan börjar längta efter vår.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik