Ekologiskt blomsterbinderi, en guidebok

Ekologiskt blomsterbinderi, en guidebok
Den brittiska floristen Sara Diligent från Florabunda Rose delar med sig av sin kunskapa i ekologiskt blomsterbinderi i en ny bok.

Apropå blomsterarrangemang och hållbarhet. Skulle du också vilja arbeta med blommor på ett ekologiskt och mer naturligt sätt? Du kanske redan är florist och sugen på att dra din verksamhet åt ett annat håll eller så är du nyutbildad och undrar hur du ska attackera din karriär. Boken ”A guide to floral mechanics” av Sara Diligent och William Matzuch kan ge dig idéer om hur du kan arbeta mer hållbart med växter.

 

Floristen Sara Diligent driver blomsterstudion Florabunda Rose på den brittiska landsbygden där hon skapar arrangemang med inspiration från naturen, med inhemska växter och blommor. I boken delar hon med sig av kunskapen som hon samlat på sig genom åren. Du blir guidad fram till hur du kan arbeta med växter och blommor utan att använda plast och andra syntetiska produkter. Författaren har med hjälp av överskådliga teckningar skapat en guidebok som visar tekniker för hur man kan skapa fantastiska blomsteruppsättningar med hjälp av endast naturliga material. Boken säljs via företagets hemsida.

 

Foto: Florabunda Rose/Sara Diligent.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik