De nominerade för årets uterum utsedda

De nominerade för årets uterum utsedda
Årets Uterum, blir det en takträdgård, ett storslaget utflyktsmål eller en patinerad innergård som vinner? Här är de nominerade bidragen.

Swedish Design Awards by Rum är tidningsförlaget It´s medias hyllning till de främsta aktörerna inom skandinavisk konst, design och arkitektur, helt enkelt de som hjälper till att förgylla vår tillvaro med intelligent och vacker formgivning såväl inomhus som utomhus.

I takt med storstädernas förtätning och det faktum är att fler ska få rum på mindre yta gör att uterummet blir allt viktigare. Vi på Elmia Garden Trends är därför extra glada över att Årets Uterum premieras i enenskild kategori. Både etablerade aktörer och nykomlingar i branschen uppmärksammas och i kategorin Årets Uterum är det följande 3 bidrag som nominerats:

pallastaktradgard08.jpg

-Takträdgården Pallas i Borås av Landskapsarkitekten Gunilla Gombrii, Tengbom Arkitekter Göteborg med projektledare Mats Segerdal från Järngrinden, Cernera. Det är en trädgård som byggts ovanpå shoppinggallerian Pallas skapad med inspiration från engelska trädgårdar. Takträdgården har också skapats med smarta lösningar för bevattning och dränering.

548456718891f01768f6o.jpg

-Wij Trädgårdar i Ockelbo av trädgårdsmästare Lars Krantz och landskapsarkitekt Ulf Nordfjell, är ett unikt utflyktsmål som består av hela 6 storslagna trädgårdsrum skapade för att klara växtzon 5 och samtidigt smälta in i Gästriklands natur.

m4a7042.jpg

-Idylliens innergård i Visby skapad av Catrin och Richard Kylberg intill sitt bostadshus. Resultatet har blivit en oas och mötesplats där gammal patina länkats samman med modern design.

I juryn skiftar från år till år och men består alltid av namnkunniga formgivare och designers tillsammans med redaktörerna från de olika titlarna på förlaget, bland annat Bettina Bieberstein-Lee från Rum Ute. Grattis till de nominerade, nu återstår det att se vem som kammar hem priset.

Foto: Anna Öberg (Pallas) och Lena Granefelt (Idyllien).

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik