3 återvunna nyheter

3 återvunna nyheter
Att allt fler företag vill vara med och påverka samhällsutvecklingen åt ett mer miljövänligt håll märks i de prouduktsläpp som skett den senaste tiden. De satsats mycket på återvinning, både av det material som används i den normala verksamheten och av material som man hittar utanför företagets väggar. Här är tre nya produkter för hem och trädgård som nyligen lanserats.

1. En återvunnen ikon

Iittala fortsätter att introducera glasobjekt i återvunnet glas. I år är det ikonernas tur att få en återvunnen kostym, bland annat den så populära Altovasen. Färgtonerna kan variera i havsblått eller grönt eftersom nyanserna beror på vilket spill som används. Den återvunna versionen kännetecknas också av de små bubblorna som märks i glaset. De återvunna ikonerna kommer att finnas till försäljning till hösten.

 

2.Trädgårdsstolen från havet

Dura Ocean kallas stolen som Plantagen tagit fram till trädgården. Benen är tillverkade av FCS-certifierad eukalyptus medan den formpressade sitsen är tillverkad av plast insamlad från haven. Eftersom det är en stor mängd fiskenät som skräpar ner våra hav är det framför allt det som används i tillverkningen vilket också har bidragit till den oceanblå färgen.

 

3. Strumpor blir bord

Innovation Tables är framtagna av Swedish Stockings. De är tillverkade av återvunna nylonstrumpor tillsammans med återvunnen glasfiber. Det är designern Gustav Westman som ritat kollektionen i fem olika modeller. Gemensamt för dem är att du fungerar lika bra utomhus som inomhus. Tipstack till Pella Hedeby.

 

Foto: Iittala, Plantagen Swedish Stockings.

 

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik