Vattenslang Deluxe by Benson - vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022

Vattenslang Deluxe by Benson - vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022
2022 års trädgårdsprodukt är korad och kommer pryda många trädgårdar under säsongen. Den designade vattenslangen från by Benson utmärker sig med en idé och produktdesign som lyfter estetiken samtidigt som produkten är begriplig och funktionell.

Juryn som består av Christina Säll, chefredaktör för Hemträdgården, Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott och Magnus Åström, grafisk formgivare har testat och bedömt de fem nominerade produkterna och fastnade för by Bensons vattenslang.

Vattenslangen är tillverkad av slittålig textil och inuti finns en slang av latex. Den expanderar när den fylls med vatten och kan bli tre gånger sin längd. Slangen är mycket lätt vilket gör den smidig att hantera. Vattenslangen finns i två färger, svart och natur, som smälter in och harmoniserar med trädgården.

Vinnare_ÅretsTrädgårdsprodukt_2022_4.jpg

- Att vinna priset Årets Trädgårdsprodukt 2022 känns oerhört stort för oss! Jag är helt tagen och det är svårt att sätta ord på det just nu. Vinsten är ett kvitto på att det vi gör är rätt. Jag och hela teamet är så glada och tacksamma. Det här betyder så mycket för oss, säger Anna Benson grundare av By Benson.

- Vi lanserade hela trädgårdskollektionen för mindre än ett år sedan och vi är helt tagna av den respons och uppmärksamhet kollektionen, och inte minst vattenslangen, har fått. Det betyder att det inte är bara jag som har längtat efter funktionalitet, design, kvalitet och hållbarhet i ett, fortsätter Anna.

Juryns nominering
Med en funktionell utformning och en tilltalande design är vattenslangen Deluxe från by Benson Årets Trädgårdsprodukt 2022. Slangen har en stor fördel när det gäller vikten då den är väldigt lätt och dessutom är den lätt att hantera. Den tar mindre plats då den utan vattentryck enbart är cirka en tredjedel av den längd som slangen får när det är dags för vattning vid normalt vattentryck. Vattenslangen är tillverkad i slittålig textil och inuti finns en slang i latex. Finns i tre längder upp till 50 meter och i två diskreta färger. En slang som förhoppningsvis ska kunna användas under många år i trädgården.

Vinnare_ÅretsTrädgårdsprodukt_2022_3.jpg

Bakgrund Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt
Elmia Garden Award är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen. Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Elmia Garden ger företag, såväl stora som små, chansen att visa upp sina bidrag för en bredare publik.

Nominerade bidrag i tävlingen 2022:
GroGreen Feed & Shine Grönsaker Ecoturf AB, Svängstastödet Högaböke Trädgård/ Svängsta Innovation, Träull för trädgården Hasselfors Garden AB, Vattenslang Deluxe by Benson, A. Benson AB och Organic Way GTG Nordic AB.

Läs mer om Årets Trädgårdsprodukt