Västanvinden - En fläkt från väst

Västanvinden - En fläkt från väst
Ett etablerat företag som får nya ägare, så skulle man kort kunna beskriva Västanvinden. Ägarskiftet har också bidragit med fräsch vind i seglen för företaget. På Elmia Garden har de möjlighet att träffa kunderna ansikte mot ansikte för att på så vis kunna bygga goda relationer.

Västanvinden är företaget som satsat på ett sortiment av krukor och tillbehör för trädgårdar, balkonger och terrasser. Många av produkterna tillverkas i Asien. De senaste åren har de breddat sortimentet med en del produkter för hemmet. Bland annat har det tagit fram handgjorda tvålar fån Aleppo i Syrien som många kunder varit intresserade av, bland annat ett stort Stockholmsbaserat företag.

- Efter mässan ska vi faktiskt åka till Asien igen. Det första gången på fyra år som vi åker så det ska bli så roligt. Vi tror och hoppas på att hitta många spännande nyheter, berättar Malin Anderberg som är VD på företaget sedan 2022.

Västanvinden har funnits i många år men år 2021 fick företaget nya ägare och alltså även en ny VD. Malin berättar att hon även är väldigt involverad i sortimentet. För att utvecklas använder hon trender, går på mässor och söker inspiration via sociala medier. I år finns det många nyheter som kunderna visat intresse för. Förutom tvålar har de tagit fram ett sortiment med doftljus som tog slut i ett nafs när de lanserades. Hon pekar också på de färgade metallkulorna som hon tror mycket på.

-Elmia är en jättebra mässa för oss. Vi hade en helt fantastisk dag igår. Folk är så positiva. Det är många som ser ljust på framtiden och det är stor skillnad mot förra året. Det känns väldigt roligt, säger hon.