Unikt med hantverkskänsla i modern design

Unikt med hantverkskänsla i modern design
Hantverk och genuinitet är ledorden för Unik Designs sortiment. Att träprodukterna har grenar och håligheter och att det munblåsta glaset bär spår av handarbete tillför värde som uppskattas av kunderna.

En passion för hantverk och de genuina materialen är basen i företaget Unik Designs verksamhet. De tre tjejerna, Helle Gren, Marian Salling och Johanna Willerstrand är samstämmiga i hur sortimentet ska se ut och man tummar inte på visionen om att arbeta med små producenter i Europa, framför allt i Baltikum och Portugal.

- När det finns så duktiga producenter på nära håll känns det vansinnigt att åka längre bort. Vi brukar lirka oss in på fabrikerna, inte bara för att se hur tillverkningen går till utan också för att se hur hantverkarna har det. För oss är det viktigt att arbetarna är vuxna och att det är rent och snyggt i lokalerna som de arbetar i, berättar Helle Gren som är designer på företaget.

Unik Design har existerat i 25 år. Från början var det Helle och hennes man som drev företaget. Men för cirka 3 år sedan köptes det av Maria Salling som valt att driva det i samma anda. Fokus ligger på att ta fram ett sortiment med produkter för hem och trädgård. De vackra produkterna med hanverkskänsla i modern tappning har tagit kunderna med storm. Mycket arbete läggs också på att hitta jordnära färgnyanser som harmonierar med varandra och som fungerarar året runt.

- Vi lyssnar mycket på våra kunder och på deras önskemål. Samtidigt försöker vi också förnya oss. Den färgade keramiken och det munblåsta glaset svaga färgtoner är nyheter för i år. Allt tillverkas i en fabrik i Portugal, berättar Helle.

På Elmia Garden ställer Unik Design ut för tredje gången och responsen från besökarna har varit enormt positivt.

- Vissa produkter är faktiskt redan slut. Vilken fantastiskt bra mässa vi har haft, säger Helle.